Nyheter
Kollage med tre foton, ett trähus, ett trätak en Foto: (CC BY)

Du har väl anmält dig till årets Forum för klimat och kulturarv

Temat denna gång är konsekvenserna av temperaturökning: Vad händer med vårt kulturarv i ett varmare klimat? Riksantikvarieämbetet arrangerar konferensen tillsammans med Länsstyrelsen Jämtland, Jamtli och Stiftelsen Gaaltije. Vi sänder den digitalt från Jämtland den 30–31 augusti 2021.

Forum för klimat och kulturarv vänder sig till dig som på olika sätt arbetar med kulturmiljö, klimatanpassning och samhällsplanering på myndigheter, länsstyrelser, kommuner och i privat sektor. Upplägget på programmet för de två dagarna ska inbjuda till reflektion, diskussion och nätverkande kring frågor gällande klimat och kulturarv.

– Under planeringen har vi haft perioder av ovisshet, i och med pandemin. Länge hoppades vi på att genom att skjuta fram Forum för klimat och kulturarv att vi skulle kunna hålla evenemanget på plats i Jämtland, men till sist bestämde vi oss för att hålla konferensen digitalt. Då kunde vi också helhjärtat satsa på att hitta ett digitalt upplägg som vi tror och hoppas kommer att uppmuntra till engagemang och deltagande, säger Erika Hedhammar, Riksantikvarieämbetets projektledare för Forum för klimat och kulturarv.

Föreläsningar varvas med inslag och diskussioner

Under de två dagarna kommer programmet att växla mellan att visa inslag från Jämtland, föreläsningar från olika experter och öppna upp för diskussioner utifrån olika teman kopplade till klimatförändringar och kulturarv. Det kommer finnas möjlighet att träffas i mindre grupper och för deltagare att på olika sätt vara aktiva i konferensen.

Det är kostnadsfritt att delta i konferensen men du behöver föranmäla dig. Sista anmälningsdag är måndag den 23 augusti.

Läs mer om Forum för klimat och kulturarv och hur du anmäler dig här.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: