Nyhetsarkiv
Färgat garn hänger utomhus
Konferensen DHA41 är en stor internationell konferens som för första gången äger rum i Skandinavien. Bilden från växtfärgning vid Waldorf Umeå. Foto: (CC BY)

Internationella färgkonferensen DHA 41 i Visby

Den 11–13 oktober anordnas den stora internationella färgkonferensen DHA41 i Riksantikvarieämbetets lokaler i Visby. Det är första gången konferensen hålls i Skandinavien.

Över 600 färgnördar, proffs, konstnärer, konservatorer, intendenter, antikvarier, studenter, historiker och naturvetare från hela världen deltar i konferensen, varav cirka 60 personer på plats.

Konferensen Dyes in History and Archaeology, är ett hybridevent som arrangeras av Riksantikvarieämbetet på plats i Visby med fysiska workshoppar och guidade visningar för deltagarna samt föreläsningar både på plats och digitalt.

DHA, Dyes in History and Archaeology, är en internationell expertgrupp för färg och organiska pigment i kulturarvssammanhang som varje år genomför en konferens med deltagare från hela världen. Det är den 41:a DHA-konferensen och den arrangeras nu för första gången i Skandinavien. Området omfattar historik, produktion och tillämpning av historiska färger och pigment samt analytisk karaktärisering och identifikation i bland annat textil och målade ytor.

Läs mer om konferensen DHA41 och hur du anmäler dig. Det går att anmäla sig under konferensens gång för att följa den digitalt.

Information about DHA41 in English

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: