Välkommen till Spectrum bokklubb – Samlingsvård och konservering

Den 30 september klockan 14-15 kommer vi att prata om processen  – Samlingsvård och konservering

Med på mötet är Linnéa Sverkersson från Länsmuseet Västernorrland samt Liselotte Munther från Jönköpings läns museum som ska beskriva hur de arbetar med Samlingsvård och konservering.

Inför mötet:

Läs Spectrumprocessen Samlingsvård och konservering och tänk igenom hur det ser ut på ert museum. Länk till Spectrum finns här.  

Vad handlar processerna om?

Definitionen av processen är:
Att hantera och dokumentera konserveringsåtgärder för specifika objekt, som till exempel de åtgärder som görs för att fördröja nedbrytning, reparera skador eller förbättra hur de ser ut.

Processen är nära sammankopplad med processen för Tillståndskontroll och teknisk bedömning. Konserveringsåtgärder utförs vanligtvis som ett resultat av tillståndskontroller och initieras ofta i andra processer, som till exempel hantering av en låneförfrågan. Konserveringsåtgärder stöds ofta av vetenskapliga materialanalyser och andra tekniska bedömningar. Konservatorer kan även involveras vid tillverkning av specialutformade stöd eller packning av objekt. Konserveringsdokumentation är viktig och bör integreras med museets samlingsinformation, även om själva arbetet utförs av externa specialister på annan plats.

Varmt välkomna den 30:e september kl. 14.00 -15.00. 

Bokklubben sker digitalt i programvaran Teams. Ingen programvara behöver installeras och ingen anmälan behövs.

Länk till träffen hittar ni här.

 

Konservering

 

Evenemangsinformation

Plats:
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium