Foto: (CC BY)

Chefsjurist på Riksantikvarieämbetet

Gotland

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

Dina arbetsuppgifter

I ditt arbete som chefsjurist ingår att leda, planera, utveckla och kvalitetssäkra myndighetens verksamhet på det juridiska området.

Som chefsjurist ansvarar du för myndighetens juridikenhet och det juridiska stödet till hela myndigheten. Enheten ansvarar bland annat för att ta fram föreskrifter till kulturmiljölagen och att göra det tydligt hur lagen ska tillämpas. Vidare ansvarar enheten för att interna regelsystem är juridiskt korrekta, samt företräder myndigheten i domstol. Enheten ansvarar också för arkivbildning, upphandling och miljöfrågor. Arbetet sker i nära samarbete med andra delar av myndigheten. Till din hjälp har du verksjurister, upphandlare och en verksarkivarie.

Som enhetschef har du ansvar för att planera, leda och utveckla enhetens verksamhet för att nå uppsatta mål. Du har fullt ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Din närmsta chef är chefen för den administrativa avdelningen och du ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Din kompetens

Vi söker dig med juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i staten eller i annan offentlig verksamhet. Det är inte ett krav att du har varit chef, men du har i rollen som ledare framgångsrikt drivit större arbeten och projekt där andra deltagit.

Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya komplexa arbetsuppgifter och har fokus på att hitta lösningar. Du är tydlig och drivande och har lätt att samarbeta med andra.

Som ledare tillämpar du ett utvecklande ledarskap och ett coachande förhållningssätt. Du skapar förtroende och tillit, såväl hos medarbetarna inom din enhet som inom organisationen i övrigt.

Vi erbjuder dig ett jobb där du har stora möjligheter att utveckla din och enhetens roll i myndigheten.

Övrigt

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Anställningen är tillsvidare med 6 månaders provanställning och tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i Visby. Välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev senast 24 augusti. Märk din ansökan med referensnummer RAÄ-2020-1404.

 

Kontaktpersoner

Jesper Andersson
08-5191 8000
Avdelningschef
Nils Åberg
08-5191 8000
Saco
Magnus Hansson
08-5191 8000
Fackförbundet ST
Isa Seigerlund
08-5191 8000
HR-konsult
Ansök
  • Publicerad:
  • Uppdaterad: