Foto: (CC BY)

Museilärare till Glimmingehus

Simrishamn

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

Myndigheten bedriver även den publika utställnings- och visningsverksamheten vid Glimmingehus samt Gamla Uppsala muséum.

Dina arbetsuppgifter

Du är en i vårt team som tillsammans arbetar för att göra besöken på Glimmingehus till en lustfylld och innehållsrik upplevelse för våra besökare. Du genomför visningar av borgen, dramatiseringar och pedagogiska program för allmänhet, skolgrupper och bokade grupper. Vi ser det som självklart att du är öppen för att arbeta med barn och att arbeta i roll. Du tar även emot internationella gäster med visningar på engelska och kanske på tyska eller något annat språk. Genom publika aktiviteter kring medeltida hushållssysslor och hantverk bidrar du till att levandegöra borgen och borggården. Du kommer också att arbeta i vår butik och entré med försäljning och kundmottagande. Vissa tjänster kan innehålla särskilda ansvarsområden, t ex medeltida gyckel, örtagården, guidning på tyska eller vissa hantverk. Även städning och skötsel av besöksmålet ingår i arbetsuppgifterna.

Din kompetens

Önskvärt är minst tre terminers studier fullbordade i något av följande ämnen: historisk arkeologi, arkeologi, etnologi, konsthistoria eller historia. Önskvärt är dessutom någon form av pedagogisk utbildning och/eller motsvarande erfarenhet.

Du ska kunna genomföra visningar på lättbegriplig svenska och du ska kunna guida på engelska. Andra språkkunskaper är av stor vikt, meriterande är tyska och danska.

Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete samt program- och visningsverksamhet är meriterande. Eftersom barn är en stor och prioriterad målgrupp för Glimmingehus så är erfarenhet av arbete med barn önskvärt. Erfarenhet av historisk dramatisering är meriterande. Kassavana och erfarenhet av att arbeta i butik är önskvärt.

Kunskaper i allehanda hantverk och aktiviteter som kan utföras som ett levandegörande av medeltiden är meriterande och kan uppväga en lägre grad av önskad formell utbildning.

Du är utåtriktad, beredd på att ta egna initiativ och har god samarbetsförmåga.

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.

Tillgång till boende nära Glimmingehus eller körkort och bil är helt avgörande då allmänna kommunikationer saknas. Skriv i din ansökan på vilket sätt du planerar att ta dig till arbetet.

Övrigt

Alla nedanstående tjänster omfattar 75 % av heltidstjänst. Tjänsterna är schemalagda och tjänstgöring på obekväm arbetstid (kvällar och helger) ingår.

Museilärare 1: 1/4 – 1/11               Museilärare 5: 18/5 – 16/8

Museilärare 2: 1/4 – 1/11                Museilärare 6: 22/6 – 16/8

Museilärare 3: 1/5 – 30/9                Museilärare 7: 22/6 – 16/8

Museilärare 4: 1/5 – 16/8               Museilärare 8: 22/6 – 16/8

Vi söker dig som, förutom att uppfylla kvalifikationerna ovan, kan bidra till verksamheten på ett positivt sätt oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Erbjuds du anställning så måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret gällande övrigt arbete med barn.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-02-16. Märk din ansökan med diarienr RAÄ-2020-63.

Ansökan sker i första hand via vår hemsida,  www.raa.se/aktuellt/lediga-jobb

 

 

 

 

 

Kontaktpersoner

Jan Olofsson
072-702 65 66
Platsledare
Fredrik Nihlén
0727026567
SACO-S
Catrin Rigefalk
08-5191 8000
ST-kultur
Ansök
  • Publicerad:
  • Uppdaterad: