Foto: (CC BY)

Samordnare med erfarenhet av kulturmiljöarbete till GD-staben

Stockholm

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

Staben är det centrala ledningsstödet som möjliggör strategiska val genom att stödja verksamhetens inriktning och samordningen av verksövergripande frågor. Staben leder arbetet med att ta fram budgetunderlag, årsredovisning, strategisk plan, underlag för verksamhetsplan med mera för myndigheten. Staben finns både i Stockholm och Visby.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som, tillsammans med myndighetens ledning, vill driva myndighetsövergripande samverkansfrågor på framförallt strategisk och taktisk nivå. Målet är att genom samverkan och samarbete med andra aktörer placera kulturarvsfrågorna i andra samhällsområden och skapa värde i samhällsutvecklingen.

Genom analys och nätverksbyggande bidrar du aktivt till att myndighetens kunskap om omvärlden, målgrupperna och kulturarvsfrågornas utveckling stärks. Ett verktyg för att säkerställa samordningen är myndighetens strategiska och årliga planering där du har en viktig uppgift att bidra i processen.

Du kan komma att verka inom flera samordningsområden och förväntas delta i enhetens hela verksamhet genom utredningar, analyser och underlag till ledningen. Projektledning kan ingå i uppgifterna. 

Din kompetens

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta med strategiska frågor inom kulturmiljö- eller samhällsbyggnadsområdet på statlig myndighet eller annan offentlig förvaltning. Har du även arbetat med statliga perspektivfrågor, som t ex funktionshinderfrågor, styrningsfrågor eller EU- och internationellt arbete är det meriterande.

Du har en, för tjänsten, relevant akademisk utbildning inom kulturarvs- eller samhällsplaneringsområdet samt en väl vitsordad erfarenhet att leda grupper, samverkan eller projekt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att samordna strategiska frågor på ledningsnivå. Du har god kunskap om kulturarvsarbetets möjligheter och utmaningar, alternativt annan erfarenhet som gör det möjligt att du snabbt kan sätta dig in i frågorna. Det är också en fördel om du har kunskap om metoder för målgruppsanalyser, behovsinsamling och omvärldsanalys.

Vi söker dig som samarbetar brett, skapar nätverk och hållbara relationer. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmågan att snabbt sätta dig in i sammanhang och kan analysera komplexa problem du kan förklara och förenkla för att skapa förståelse med andra. Du agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultatet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Placeringsort är Stockholm. Möjlighet till distansarbete på deltid kommer finnas.
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-09-17. Märk din ansökan med refnr RAÄ-2021-1894.

 

Kontaktpersoner

Lotta Boss
08-51918000
Enhetschef
Robert Lang
08-5191 8000
Fackförbundet ST
Charlotte Ahnlund Berg
08-5191 8000
SACO-S
Ansök
  • Publicerad:
  • Uppdaterad: