Hack for Sweden logo(Ingen upphovsrätt)

Hack for Sweden 2017

Antal kommentarer: 0

Den 11-12 mars 2017 är Riksantikvarieämbetet för fjärde gången med som partner i Hack for Sweden i Kista. Hack for Sweden är ett unikt initiativ som vill inspirera studenter, datajournalister, utvecklare och entreprenörer att med hjälp av myndigheters öppna data skapa lösningar eller koncept som ger medborgarnytta.

Hack for Sweden har växt sedan starten 2014 och nu är det 25 statliga myndigheter och organisationer som står bakom tävlingen. Det innebär att det finns mer öppna data än tidigare för de tävlande att använda. I år får tävlingen även stöd från regeringen.

Utmaningarna 2017 handlar om samhällsbyggnad, miljöinformation samt turism och friluftsliv. Till det kommer ett öppet spår för att fånga upp nya idéer som inte ryms inom utmaningarna. Det vinnande laget tilldelas Hack for Sweden Award och det delas även ut priser i kategorierna Bästa visualisering/dataanalys, Bästa nytta för allmänheten, Bästa IoT-lösning samt Deltagarnas pris.

Anmälan öppnar den 15 december.

Läs gärna mer om förra årets resultat, och håll utkik efter mer information om Hack for Sweden 2017 på www.hackforsweden.se. För snabba uppdateringar, följ också Hack for Sweden på Facebook och Twitter.

Du kan hitta mer information om Riksantikvarieämbetets data och hur man får tillgång till dessa på vår informationssida.

Dela sidan på

Lämna en kommentar