Kulturarvsdagen 2015

Antal kommentarer: 0

De europeiska kulturarvsdagarna European Heritage Days ska bidra till att skapa förståelse och intresse för kulturarv och kulturmiljöer. Vid olika arrangemang runt om i landet visar lokala aktörer upp kulturmiljöer, kulturlandskap och kulturhistoriskt intressanta byggnader och anläggningar och de berättar historierna kring dessa.

Besök något av Kulturarvsdagens och Lilla kulturarvsdagens arrangemang nära dig och du får en resa i Sveriges industri- och teknikhistoria, från stenyxa till industrisamhällets storhetstid. Eller var med och arrangera ett själv!

Tema 2015: Människors värv och verk – en resa i industri- och teknikhistoria

I år firar vi de europeiska kulturarvsdagarna i Sverige under hela tre dagar.

  • Lilla Kulturarvsdagen, fredag och lördag den 11-12 september
  • Kulturarvsdagen, söndagen den 13 september

I år handlar Kulturarvsdagen om allt ifrån uppfinningar och smarta tekniska lösningar till hur det såg ut i industrin, verkstaden och jordbruket förr. Men även om människorna i historien. Kulturarvsdagen och Lilla Kulturarvsdagen är en del av European Heritage Days som firas i samtliga Europarådets 50 medlemsstater, under september månad varje år.

Mer information om de europeiska kulturarvsdagarna 2015 och hur det går till att anmäla ett eget arrangemang finns på på www.raa.se/kulturarvsdagen

Dela sidan på

Lämna en kommentar