Lilla kulturarvsdagen 2016

Antal kommentarer: 0

Låt barnen upptäcka det fantastiska kulturarvet. Besök något av Kulturarvsdagens och Lilla kulturarvsdagens arrangemang nära dig. Eller var med och arrangera ett själv!

De europeiska kulturarvsdagarna European Heritage Days ska bidra till att skapa förståelse och intresse för kulturarv och kulturmiljöer. Vid olika arrangemang runt om i landet visar lokala aktörer upp kulturmiljöer, kulturlandskap och kulturhistoriskt intressanta byggnader och anläggningar och de berättar historierna kring dessa.

Tema 2016: Tidens rörelser

Även i år firar vi de europeiska kulturarvsdagarna runt om i Sverige under hela tre dagar. Lilla Kulturarvsdagen är precis som Kulturarvsdagen öppen för alla men med fokus på aktiviteter för barn- och unga.

Även i år firar vi de europeiska kulturarvsdagarna runt om i Sverige under hela tre dagar.

  • Lilla Kulturarvsdagen, fredag och lördag den 9-10 september
  • Kulturarvsdagen, söndagen den 11 september

Läs mer om årets tema, vad som händer under de europeiska kulturarvsdagarna och hur det går till att anmäla ett eget arrangemang på www.raa.se/kulturarvsdagen

Förra året besökte över 17 000 personer de olika arrangemangen. 24 av Sveriges 25 landskap var med och firade. 15 procent av arrangörerna på Kulturarvsdagen hade särskilda aktiviteter riktade till barn och unga.

Dela sidan på

Lämna en kommentar