Nätverket Svenska kulturlandskap: gräsbränningverkstad

Antal kommentarer: 0

I höstas genomfördes en temadag om gräsbränning. Då tittade vi på olika marker som bränts under senare år och diskuterade olika mål och metoder. Nu följer vi upp detta med att följa med ett brännarlag ut och delta i gräsbränning.

Att bränna gräs är dock i högsta grad beroende av väder och vind. Även markfuktighet, mängd torrt gräs m.m. avgör när tillfället är det rätta under våren. Därför är datum inte bestämt. Dagen kommer att genomföras någon gång under perioden tisdag 29 mars till lördag 9 april. Det blir en heldag.

När: En heldag under perioden tisdag 29 mars till lördag 9 april.
Plats: Någonstans i södra Halland i Veingetrakten.
Pris: 200 kr plus moms. I priset ingår måltider och fika. Resor ingår ej.

Datum och plats: Du som anmäler dig kommer att få information om tid och plats, med så kort varsel som ca två dagar innan. Du behöver alltså ha möjlighet att anpassa din kalender under just den här tiden, så att du kan komma loss och vara med.

Resa: Åker du bil så kommer du att få vägbeskrivning i samband med kallelse, straxt innan det är dags. Åker du tåg, välj Halmstad. Du kan bli hämtad men då behöver du kliva av tåget ganska tidigt på morgonen.

Klädsel: Gräsbränning kräver rejäla stövlar och verkligt oömma kläder. Undvik syntetmaterial av plast. Tänk på att alltsammans kommer att lukta rök efteråt.

Mat: Förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe ingår och ordnas gemensamt för alla deltagare. När du anmäler dig, meddela om du önskar särskild kost av något slag!

För mer information och länk till anmälningssidan, klicka här.

 

Dela sidan på

Lämna en kommentar