Öppna data i Hack for Sweden 2015

Antal kommentarer: 0

Helgen den 14-15 mars 2015 är Riksantikvarieämbetet för andra gången med och arrangerar Hack for Sweden – ett hackaton som ska inspirera till att med hjälp av myndigheters öppna data skapa nya produkter och tjänster som kan komma allmänheten till del.

 Hack för Sweden hölls första gången i mars 2014, och går återigen av stapeln den 14-15 mars 2015.  Årets hackaton arrangeras av i dagsläget 16 olika svenska myndigheter.
– Inför Hack for Sweden 2015 är vi ännu fler myndigheter som är med och arrangerar tävlingen, och ännu mer öppen data ingår. Vi vill erbjuda en  plattform där studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och myndigheter kan mötas när det kommer till frågor kring myndigheters öppna data, säger Anders Lagerqvist från Lantmäteriet, projektledare för Hack for Sweden.

Priset Hack for Sweden Award går till det bidrag som bäst har kombinerat data på ett kreativt sätt och skapat den bästa och mest nyskapande applikationen eller tjänsten som tydligt påvisar nyttan med myndigheternas öppna data. Utöver detta delas priser inom kategorierna Bästa visualisering, Bästa affärsnytta och Bästa nytta för allmänheten.

Riksantikvarieämbetet bidrar med öppen data i form av K-samsöks API.

Från den 22 januari är anmälan till tävlingen öppen, som hålls i Naturvårdsverkets öppna och ljusa lokaler i Stockholm. Läs gärna mer om förra årets resultat, och håll utkik efter mer information på www.hackforsweden.se. För snabba uppdateringar, följ också Hack for Sweden på Facebook och Twitter.

Dela sidan på

Lämna en kommentar