Samlingsforum 2014Samlingsforum 2014

Samlingsforum 2014

Antal kommentarer: 3

Samlingsforum 2014 handlar om ljus i museer. Ljussättning, nya ljuskällor, aktuell lagstiftning, tillgänglighet, förebyggande konservering, ljusmätning och ljusåldring är några av de ämnen som tas upp. Att ljussätta i museer är en särskild konst som kräver samarbete mellan flera professioner.

Nu riktar vi strålkastaren mot ljuset. Ljuset har stor betydelse för upplevelsen av en utställning. Ljuset är också viktigt för tillgängligheten, säkerheten och, inte minst, för bevarandet av föremålen.

Välkommen till ett tvådagarsseminarium, den 6-7 november 2014, med goda möjligheter till mingel och erfarenhetsutbyte med gamla och nya bekantskaper. Målgruppen är alla intresserade av samlingsförvaltning och ljus på museer.

Arrangör: Riksantikvarieämbetet i samarbete med Västerbottens museum, Riksutställningar och Riksförbundet Sveriges museer.

Plats: Västerbottens museum i Umeå.

Program: Välkommen att bidra till Öppet forum. Läs mer: Inbjudan och program 2014.

Anmäl dig här -»

Kontakt: Gabriella Ericson, gabriella.ericson@raa.se

 

Dela sidan på

Kommentarer (3)

 1. Hej!
  Vad trevligt!
  Hur anmäler jag mig?

  mvh
  Johan

  1. Nu är anmälningssidan till Samlingsforum öppnad. Här kan du ladda ned ett preliminärt program https://www.raa.se/enskild-kalenderhandelse/samlingsforum-2014/ och här är en länk direkt till anmälningssidan: http://www.delegia.com/samlingsforum2014 Välkommen!

 2. Hej Johan! Kul att du vill komma. Vi öppnar anmälningssidan i början av nästa vecka. Då kommer det att finnas en länk till anmälan på denna sida.

  Hälsningar Gabriella

Lämna en kommentar