Tankesmedja för friluftsliv 2015 – Workshop om tillgänglighet

Antal kommentarer: 0

Är det friluftsliv att vara utomhus i stan? Varför behövs friluftsliv i tätorter? Hur planerar man? Vad säger politikerna? På Tankesmedja för friluftsliv 2015 får du möta människor som på olika sätt arbetar med friluftslivsfrågor, bland andra stadsplanerare, forskare, politiker, markägare .

Möt Åsa Romson, klimat- och miljöminister, som talar om friluftslivet i politiken, Peter Fredman, professor på ETOUR som undersökt svenskars friluftslivsvanor, Björn Sundin, kommunalråd i Örebro, Göran Enander, statssekreterare på Miljö- och energidepartementet och Erland Smedshaug, norska klimat- och energidepartementet och många fler. Föredrag varvas med seminarier, workshops och studiebesök.

Var med och diskutera och bidra till utveckling av friluftslivet!

Riksantikvarieämbetet är med och bidrar med en workshop om tillgänglighet:

2. Tätortsnära natur för alla – funkar det i Örebro? Workshop
Örebro kommun har valts till årets friluftskommun tre år i rad, inte minst på grund av sitt aktiva tillgänglighetsarbete. Kommunen har gjort flera särskilda satsningar för ökad tillgänglighet i sina tätortsnära natur- och kulturreservat. Therese Aremyr,kommunekolog i Örebro, berättar om hur man har arbetat för att förbättra tillgängligheten med särskilt fokus på personer med nedsatt rörelse-, syn-, hörsel och kognitiv förmåga i ett antal natur- och kulturreservat, bl.a. Oset och Rynningeviken, Karlslund och Sommaro. Men hur lyckade blev egentligen åtgärderna och hur används områdena idag? Representanter från Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder (DHR), Synskadades riksförbund (SRF) och Adolfsbergsskolan som bl.a. undervisar barn med kognitiva funktionsnedsättningar delar med sig av sina erfarenheter. Fabian Mebus, biolog på Riksantikvarieämbetet och medförfattare till handboken Tillgängliga natur- och kulturområden, leder diskussionen.

 

Mer information om konferensen hittar du hos Naturvårdsverket.

Hela programmet finns att läsa här.

Dela sidan på

Lämna en kommentar