Kollage skärmklipp från twitter och raa.seFoto: Kollage från raa.se, Riksantikvarieämbetet (CC BY)

Till Arkeologidagens arrangemang

Välkommen till Arkeologidagen som är en nationell temadag för alla som vill upptäcka Sveriges förhistoria och lära sig mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter.

Var med och utforska arkeologins spännande värld vid sextio lokala arrangemang från Kiruna i norr till Simrishamn i söder. Det blir föredrag, kulturvandringar, guidade visningar, uråldrigt hantverk, matlagning, prova på att vara arkeolog för en dag och andra kreativa aktiviteter för såväl stora som små.

Klicka på respektive landskap för att hitta arrangemangen nära dig. Och använd gärna #arkeologidagen om du delar ditt besök eller arrangemang på sociala medier.

Kontakt: arkeologidagen@raa.se

Riksantikvarieämbetet är initiativtagare och samordnare för dagen som arrangeras runt om i landet, den sista söndagen i augusti varje år. Förra året besökte 3 000 personer 45 olika arrangemang och 15 landskap var representerade. De arrangemang som deltar under årets Arkeologidag presenteras landskapsvis i vår Sverigekarta.

Se vad som händer nära dig! Eller varför inte arrangera ett själv? Du behöver inte vara expert. Kanske har du en egen spännande historia om ett arkeologiskt fynd eller en plats som berättar om de människor som levt före oss och om hur dagens samhälle vuxit fram.

 

LapplandNorrbottenVästerbottenJämtlandÅngermanlandHärjedalenMedelpadHälsinglandDalarnaGästriklandVärmlandVästmanlandUpplandDalslandNärkeSödermanlandBohuslänVästergötlandÖstergötlandHallandSmålandÖlandGotlandSkåneBlekinge
Dela sidan på