Flickor som hoppar hopprep. Friluftsmuseet Gamla LinköpingFlickor som hoppar hopprep. Friluftsmuseet Gamla LinköpingFoto: Friluftsmuseet Gamla Linköping (CC BY)

Dela med dig av ”din kulturarvsdag”

Evenemanget Kulturarvsdagen är en del av de europeiska kulturarvsdagarna, European Heritage Days, som arrangeras runt om i Europa under september månad. I Sverige äger Kulturarvsdagen alltid rum i anslutning till andra helgen i september, i år den 8-10 september. För att fler ska kunna ta del av detta vill vi att du delar med dig av din kulturarvsdag.

Om du tar bilder och filmer under Kulturarvsdagen, sprida dem genom att använda hashtaggen #kulturarvsdagen, så kan andra följa vad som händer på din ort. Riksantikvarieämbetet kommer även att visa ett urval av bilderna från Instagram i ett flöde på vår webbplats.

Att använda sociala medier för att sprida bilderna är ett bra sätt att visa upp kulturarvet och göra det tillgängligt för de som inte kan vara på plats.

Dina bilder kan också tävla

Riksantikvarieämbetet samarbetar med Wiki Loves Monument som varje år arrangerar en fototävling.

Vilka platser besöker du?

På Riksantikvarieämbetets berättarsajt Platser kan du skapa platser med berättelser, dina egna och andras minnen för de platser du besöker under dina kulturarvsdagar. På Platser kan man lägga till berättelser och bilder, länka in videoklipp och ljud, kommentera och diskutera med andra medlemmar. Bli medlem, det är enkelt och gratis! Lägg din bit till det stora pusslet. Din berättelse, vår historia!

Dela sidan på