Är du nyfiken på hur bröd smakat och framställts genom tiderna? Kom till Västmanlands läns museum på Arkeologidagen!Foto: Västmanlands museum (CC BY)

Vårt dagliga bröd – Om brödets historia

Med start 5000 år tillbaka i tiden äter vi oss igenom brödhistorien fram till 1800-talets upplandskubb.

Datum: Söndagen den 26 augusti

Tid:

Program

Är du nyfiken på hur bröd smakat och framställts genom tiderna? Karin Gerhardt, biolog och bagare från Ängslyckans bageri i Vendel, berättar om brödhistoria och bjuder på tidstrogna bröd från forntid till 1800-tal.

Övrig information:

Förutom föredraget finns också möjlighet att besöka Västmanlands läns museums utställningar om Västmanlands forntid och historia. Öppettider kl. 12-16. Fri entré.

Besöka

Adress: Karlsgatan 2, Västerås

Landskap: Västmanland

Tillgänglighet:

Museihuset Karlsgatan 2 har full tillgänglighet för rullstol. Toaletter finns på platsen. Hörsalen där föredraget hålls ligger på bottenplan och är utrustat med hörslinga.

Mer information finns på: http://www.vastmanlandslansmuseum.se/

Kontakt

Kontaktperson: Veronica Dahlberg

Telefon/Mobiltelefon: 021-393265

E-post: veronica.dahlberg@regionvastmanland.se

Arrangörer: Västmanlands läns museum

Länk till webbplats: http://www.vastmanlandslansmuseum.se/

  • Skriven av: Maria Jansson
  • Publicerad:
  • Uppdaterad: