Öppet hus på Kulturlandskapet

Kom och fira 10 år i Fjällbacka med oss! Du får i våra lokaler möta oss som jobbar på Kulturlandskapet och lära dig mer om vår verksamhet.

Datum: Söndagen den 25 augusti

Tid:

Program

Kulturlandskapet arbetar bland annat med arkeologi, samhällsplanering, konst, arkitektur, kulturhistoria och kunskapsförmedling. Sedan 2009 är vi stationerade i Fjällbacka. Detta 10-års jubileum vill vi uppmärksamma under Arkeologidagen. Därför bjuder vi in till att besöka oss för att fira detta ihop!

Du har möjlighet att titta in i våra lokaler, träffa arkeologer, få veta mer om vår verksamhet och samtidigt lära dig mer om Bohusläns forntid, historia och kultur. Arrangemanget går i festlighetens tecken och det bjuds på fika.

Du kan få prova på att göra en kortkort film om ett arkeologiskt föremål eller gå en guidad tur med företagets arkeologer till en fornlämning ett stenkast från Fjällbacka centrum. Det blir även bokförsäljning av Kulturlandskapet förlag, Ingegerd Johansson är på plats med sina böcker.

Välkomna!

Hålltider för programpunkter:

15:00 - 18:00 Öppet hus – pedagogiskt material, workshops och arkeologer på plats att fråga om vad du är intresserad av.

15:30 - 17:30 Guidad tur till fornlämning i närheten av Fjällbacka tätort.

15:30 - 17:30 Mikrofilmsworkshop med Ingrid Lindberg (projekt Hembygd 2.0-hitta berättelsen) där vi lär oss göra superkorta informationsfilmer om arkeologiska fynd.

Övrig information:

Föranmälan krävs till filmworkshopen på grund av begränsat antal som kan medverka. Medtag gärna egen Surfplatta/Smartphone med redigeringsprogram eller -app.Vid intresse av medverkan på filmworkshopen, ange tillgänglighetsbehov i föranmälan!

Guidad tur utgår från kontoret. Guidning sker till platser med delvis besvärligt underlag, ej lämpligt för personer med svårt att gå, barnvagnar eller folk med rullstol. Föranmäl i förväg till kontaktperson om behov av enklare framkomlighet finns så kan vi anpassa guidemål! Tänk på passande kläder och skor då detta är en utomhusaktivitet.

Besöka

Adress: Ekelidsvägen 5, Fjällbacka

Landskap: Bohuslän

Vägbeskrivning:

Kulturlandskapets kontor ligger i Fjällbackas industriområde.

Tillgänglighet:

Aktiviteterna sker både inomhus och utomhus.

  • Guidning sker till platser med delvis besvärligt underlag, ej lämpligt för personer med svårt att gå, barnvagnar eller folk med rullstol. Föranmäl i förväg till kontaktperson om behov av enklare framkomlighet finns så kan vi anpassa guidemål! Tänk på passande kläder och skor då detta är en utomhusaktivitet.
  • Delar av lokalerna är ej anpassade för rullstol/rullator eller barnvagn. Begränsad tillgång till toalett. Vid intresse av medverkan på filmworkshopen, ange tillgänglighetsbehov i föranmälan!

Kontakt

Kontaktperson: Lisa B Liljas

Telefon/Mobiltelefon: +46 (0)70 – 740 01 09

E-post: lisa.borjesson.liljas@kulturland.se

Arrangörer: Kulturlandskapet, Fjällbacka

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: