Stenålder och hällristningar i Hästholmen

Vi visar utgrävningen av en liten stenåldersboplats i Hästholmen. Barn är särskilt välkomna - prova på att arbeta som en arkeolog! Under dagen kommer vi också att visa hällristningarna i Hästholmen. När det börjar mörkna gör vi en specialvisning av hällristningarna i släpljus!

Datum: Söndagen den 25 augusti

Tid:

Program

Arkeologer från museet visar och berättar om en pågående utgrävning av en liten stenåldersboplats i Hästholmen och de många spåren av stenålderns människor i trakten kring Omberg. Barn är särskilt välkomna att besöka oss och prova på att arbeta som arkeologer!

Vi visar och berättar också om hällristningarna i Hästholmen. På kvällen gör vi en specialvisning av hällristningarna med släpljus, en garanterat spännande upplevelse! När skymningen tilltar framträder ristningarna tydligt i släpljuset från en stark ficklampa. Ta gärna med en egen ficklampa och prova själv.

Hålltider för programpunkter:

15:00 - 15:45 Vi visar utgrävningen och berättar om området under stenåldern.

16:00 - 16:45 Vi visar utgrävningen och berättar om området under stenåldern.

17:00 - 18:00 Visning av hällristningarna i Hästholmen.

21:00 - 22:00 Kvällsvisning av hällristningarna i Hästholmen i släpljus.

Besöka

Adress: Villagatan 1, Hästholmen

Landskap: Östergötland

Vägbeskrivning:

Utgrävningsområdet ligger en liten bit norrut från Villagatan sett, utmed grönområdet längs Stationsvägen, följ skyltning.

Tillgänglighet:

Utgrävningsplatsen ligger i gräsmark. Till platsen är det cirka 100 meter från Villagatan. På ytan finns gropar, sandhögar och sten.

Hällristningarna ligger cirka 500 meter ifrån utgrävningsplatsen (det finns en parkering ca 150 meter ifrån hällristningarna), på kuperad hällmark i åkermark och vi kommer även att gå i kanten av åkermark en sträcka på ett par hundra meter.

Kontakt

Kontaktperson: Per Nilsson

Telefon/Mobiltelefon: 013-23 03 60

E-post: per.nilsson@ostergotlandsmuseum.se

Arrangörer: Östergötlands museum

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: