Ta del av gammal kunskap om fiske hos det arkeologiska open air-museet VikingaTiderFoto: (CC BY)

Forntida fiske hos VikingaTider

Hur var livet vid Lödde å för 1000 år sedan, och ännu längre tillbaka?  Under 2019 utforskar vi på VikingaTider det forntida fisket genom ett antal olika programpunkter. Under Arkeologidagen kommer du kunna se, och själv prova på, olika historiska hantverk kopplade till förhistoriskt fiske.

Datum: Söndagen den 25 augusti

Tid:

Program

Den vikingatida gården är öppen och full av liv, och vid parkeringen hålls loppis med allehanda skatter. Under dagen kommer även en kurs i fiskskinnsgarvning att hållas av Kursledare Karin Stålberg och deltagarna kommer att visa upp sina alster.

VikingaTider är ett arkeologiskt open air-museum med tema vikingatid och tidig medeltid, beläget vid Lödde å – en vältrafikerad transportled under Skånes tidiga historia. Här seglade handelsfartyg från när och fjärran med dyrbara laster, och på samma plats återskapas idag vardagens stök och bök utifrån de arkeologiska fynd som gjorts i området.

Välkomna!

Övrig information:

Entréavgift 50 kr för vuxna, 25 kr för barn.
Medlemmar i Medlemsklubben Megingjord 25 kr, barn går in gratis.

Vill du också få rabatterat inträde på VikingaTiders aktiviteter under 2019? Bli medlem i vår medlemsklubb Megingjord - https://goo.gl/forms/udMX7mBM9LHfcmMg2

Missa heller inte vår kurs i Fiskskinnsgarvning, se separat anmälan: https://www.vikingatider.se/event/kurs-garva-fiskskinn/

Besöka

Adress: Ådalsvägen 18, 246 35, Löddeköpinge

Landskap: Skåne

Tillgänglighet:

Toaletter samt RWC finns på anläggningen. En av de historiska byggnaderna är delvis tillgänglig med rullstol. Stigarna i landskapet är inte asfalterade och varierar därför i framkomlighetsgrad.

Mer information finns på: https://www.vikingatider.se

Kontakt

Kontaktperson: Lotta Jonsson

Telefon/Mobiltelefon: 046-70 62 10

E-post: info@vikingatider.se

Arrangörer: VikingaTider

Arrangörens webbplats:

https://www.vikingatider.se

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: