Kung Raedwald från Sutton Hoo, England. En av de många prominenta gäster som besöker Uppåkra under Arkeologidagen. Foto: ( CC BY)

Sparbanken Skånes Vendeltidsdagar i Uppåkra

Nordens första och största järnåldersfestival som uppmärksammar Vendeltiden, den praktfulla och spännande tiden före Vikingatiden. Festsmyckade vendeltidskrigare och vendeltidare från England, Italien och hela Skandinavien levandegör maktens Uppåkra och det bjuds på musikunderhållning, modevisning, hantverksläger, historisk marknad, teaterunderhållning och arkeologiskola.

Under dagen hålls guidade visningar med fördjupning i vendeltiden, och talkshow med Cecilia Nebel intervjuar gäster i intervjusoffan. Arrangemanget hålls i dagarna två, 24-25/8.

Besöksinformation

Adress: Stora Uppåkravägen 101, Staffanstorp

Landskap: Skåne

Tillgänglighet:

Framkomligt med rullstol och rollator längst gångstig till bland annat scener, marknadsplats och restaurang, vissa läger och guidade visningar ligger delvis i terräng (motsvarande gräsmatta).

Ramp finns till Arkeologiskolan, två handikapptoaletter finns på området. Vi använder röstförstärkare till guidade visningar och högtalaranordning till föreställningarna modevisning och talkshow.

Mer information finns på: http://www.uppakra.se

Kontakt

Kontaktperson: Sofia Winge

Telefon/Mobiltelefon: 073-429 53 53

E-post: sofia.winge@uppakra.se

Arrangörer: Stiftelsen Uppåkra Arkeologiska Center, ArchaeoBalt och Sparbanken Skåne

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: