Undersökningen i kvarteret Sankt Mikael, Lund

Under Arkeologidagen är du välkommen att ta del av vad arkeologerna upptäckt strax intill Kulturen i Lund.

Datum: Söndagen den 25 augusti

Tid:

Program

I år görs en arkeologisk undersökning i kvarteret Sankt Mikael i centrala Lund inom ett område som under medeltiden dominerades av kyrkliga institutioner. Under Arkeologidagen kommer de dittills nådda undersökningsresultaten att presenteras. Dels genom föredrag, dels genom visning på plats.

Övrig information:

Läs mer om undersökningarna på Kulturens blogg: https://www.kulturen.com/blogg/klart-for-omfattande-arkeologisk-undersokning-i-kvarteret-sankt-mikael/

Besöka

Adress: Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund, Lund

Landskap: Skåne

Vägbeskrivning:

Undersökningen genomförs i närheten av Kulturen i Lund som ligger vid Tegnérsplatsen, ett stenkast från Domkyrkan och Lundagård.

Kör du bil, kan du parkera på vissa gator i närheten, men det är lättare att ta tåget och promenera till Kulturen i Lund från Lunds centralstation (10 min). Du kan också åka buss och då hoppar du av vid hållplats Botulfsplatsen.

För vägbeskrivning se hemsidan: https://www.kulturen.com/vara-besoksmal/kulturen-i-lund/hitta-till-kulturen/

Tillgänglighet:

På Kulturen i Lund har flera av byggnaderna försetts med handikapptoalett, ramper och hiss mellan våningsplanen. Men ett antal av de äldre kulturhistoriska byggnaderna har hinder för rullstolsburna besökare och de med barnvagnar. Undersökningsplatsen har en något mer begränsad tillgänglighet.

Entré via Vita huset

Kulturens entré finns i Vita huset vid Tegnérplatsen mellan Adelgatan och Stora Algatan. En gatstensbelagd gata med trottoarkant och en svagt sluttande backe leder fram till museets entré. Ni hittar en automatisk dörröppnare till höger om dörren. Vita huset är anpassat för rullstolsburna besökare.

Entré till norra området

Kulturens två områden är förbundna med varandra via en tunnel och trappa under Adelgatan. För att undvika trappan kan du vända dig till receptionen och få hjälp att ta en annan väg mellan områdena. Enklaste sättet att nå norra området med rullstol eller barnvagn är via ”Gröna grinden” vid Karlins plats norr om huvudentrén i Vita huset. Be gärna personalen eller museivärdarna om att bli insläppt via Gröna grinden.

Framkomligheten på Friluftsmuseet

Gångytorna är belagt med singel, bortsett från några kullerstensgator. De kan vara svårframkomliga med rullstol. Flera hus har dessutom höga trösklar.

Kontakt

Kontaktperson: Stefan Larsson

Telefon/Mobiltelefon: 046 35 04 19

E-post: stefan.larsson@kulturen.com

Arrangörer: Kulturen

Arrangörens webbplats: www.kulturen.com

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: