Arkeologi i Snapperiskogen, Växjö

Visning av arkeologisk undersökning av Snapperiskogen och fynd, som är en ovanligt stor arkeologisk undersökning i Växjö som kommer att undersökas under sommaren.

I Snapperiskogen finns det omfattande lämningar från brons- och järnåldern, boplatslämningar i form av spår efter hus, eldstäder men även gravar. Området visar även att man har vistats under lång tid på platsen och detta märks särskilt genom omfattande odlingslämningar. På Arkeologidagen den 25 augusti kommer arkeologerna kunna presentera preliminära resultat och fynd från undersökningarna.

Det arkeologiska arbetet utförs av Museiarkeologi sydost som ingår i Kalmar läns museum men som har fast baserad verksamhet i Kronobergs län. I projektet deltar en bred arbetsgrupp av arkeologer och experter och arbetet utförs i samarbete med bland annat Jönköpings läns museum, Kulturmiljö Halland och Bohusläns museum.

Besöksinformation

Adress: Högsbyvägen, Växjö

Landskap: Småland

Tillgänglighet:

Undersökningsområdet ligger i skogsmiljö utan faciliteter. För lämplig parkering se anvisad plats i  vår blogg.

Bra att veta: Visningarna hålls utomhus i terräng som kan vara ojämn och svårtillgänglig för rullstolar eller rullatorer. Bra skor och kläder efter väder rekommenderas. Guiden kommer att vara utrustad med röstförstärkare/högtalarväst men ljudet kan ibland störas av väder och vind.

Kontakt

Kontaktperson: Ivonne Dutra

Telefon/Mobiltelefon: 070-672 15 99

E-post: snapperiskogen@kalmarlnsmuseum.se

Arrangörer: Kalmar läns museum i samarbete med bland annat Jönköpings läns museum, Kulturmiljö Halland och Bohusläns museum.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: