Karta över området vi ska promenera i och avtryck av 1500-tals keramik.Foto: (CC BY)

Arkeologidag och Krukmakarens verkstad i Brunnsbo

Picea kulturarv bjuder in till en fornlämningspromenad och lerworkshop i Brunnsbo, Hisingen.

Datum: Söndagen den 25 augusti

Tid:

Program

Picea kulturarv är ett mindre företag i arkeologi-/kulturarvsbranschen. Vi har kontor i Brunnsbo och vill bjuda in alla att få veta mer om oss och vad vi gör. Programmet startar med att vi ger en kort presentation av företaget, våra verksamheter och vad vi vill. Därefter blir det en fornlämningspromenad och, parallellt med det, en lerworkshop – krukmakarens verkstad.

Fornlämningspromenaden kommer vara i Brunnsbo där vi besöker lokala fornlämningar, pratar om arkeologi, historia och vad som finns i vårt närområde. Promenaden varar i cirka två timmar.

I Krukmakarens verkstad – lerworkshop kommer vi testa att göra avtryck i lera med mönster från 1500-talskeramik funnen vid utgrävningarna i Gamlestaden. Du får göra ditt eget avtryck i lera som du får ta med dig hem.

Hålltider för programpunkter:

14:00 - 16:00 Lerworkshop - Krukmakarens verkstad

14:00 - 16:00 Fornlämningspromenad i Brunnsbo

Övrig information:

Fornlämningspromenaden kommer ske i skogsmark/berg. Det är kuperad terräng och ibland brant och kan vara lite svårt att gå. Kläder efter väder och bra skor rekommenderas (regnkläder vid regn).

Lerworkshopen passar alla barn som vuxen, och kommer även den vara utomhus. Oömma kläder eftersom en kan bli lite smutsen.

Besöka

Adress: Kåserigatan 2, Hisings Backa

Landskap: Västergötland

Vägbeskrivning:

Picea kulturarvs kontor ligger på Kåserigatan 2, bakom ICA vid Brunnsbotorget. Buss 18, 19, 40 och 52 stannar vid Brunnsbotorget och det är lätt att ta sig dit med cykel och bil. Parkeringar finns vid Brunnsbotorget och på Kåserigatan.

Tillgänglighet:

Fornlämningspromenaden kommer ske i skog/berg, i kuperad terräng. Det kommer tidvis vara lite brant och svårt att gå. Promenaden är inte lämplig för de som har svårt att gå, barnvagnar eller rullstolar. Kläder efter väder (regnkläder vid regn) och bra skor rekommenderas.

Keramikworkshopen är tillgänglig för alla. Den kommer vara utomhus och oömma kläder rekommenderas.

Det är begränsad tillgänglighet till toalett.

Mer information finns på: http://www.piceakulturarv.se

Kontakt

Kontaktperson: Benjamin Grahn Danielson

Telefon/Mobiltelefon: 0731821959

E-post: benjamin.grahn@piceakulturarv.se

Arrangörer: Picea Kulturarv

Arrangörens webbplats:

https://www.piceakulturarv.se/

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: