Birka i krig

Välkommen till Björkö och Birka på arkeologidagen!

Vi kommer att ha en speciell guidad tur på ca 1,5 timme som kommer att handla just om Birka i krig. Under denna tur kommer ni att få lära er mer om vapengravar, hur Birkas försvar sköttes och var organiserat, var krigarna bodde, berättelser från historia och arkeologi om de gånger som Birka har blivit attackerat, samt en liten djupdykning i två mycket speciella vapengravar – Älgmannens och Krigarkvinnans.

Vi kommer naturligtvis även att ha vanliga guidningar för de som föredrar det, aktiviteter för barn samt nedsatt pris på en bok om krig under vikingatiden.

För att ta sig ut till Birka kan man boka en rundtur via Strömma, eller ta sig hit med egen båt.

Strömma har turer från Stockholm, Jungfrusund, Vårby och Rastaholm. Bokning sker via Birkas hemsida: https://www.birkavikingastaden.se/

Söndagen den 30 augusti - kl. 12:00-16:00

Besöksinformation

Adress: Birkamuseet, Björkö

Landskap: Uppland

Tillgänglighet:

Tillgänglighet för rullstolar, rullatorer, barnvagnar etc. är begränsad inom själva fornlämningsområdet, men utmärkt på resten av ön. De guidade turerna går genom kuperad terräng på stigar som delvis smalnar av. Barnvagnar går att lämna vid museet om man vill!

Aktivitetsområdet, inklusive museum, restaurang och den rekonstruerade vikingabyn är tillgängliga för alla. Det finns även en bra grusväg som går igenom hela fornlämningsområdet där man lätt kan ta sig fram, samt gratiskartor över ön och dess fornlämningar.

Mer information finns på: https://www.birkavikingastaden.se/

Kontakt

Kontaktperson: Anton Amlé

Telefon/Mobiltelefon: 070-893 97 33

E-post: anton.amle@stromma.se

Arrangörer: Birka Vikingastaden

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: