Utforska Mölndals forntid

Under Arkeologidagen vill Mölndals stadsmuseum passa på att lyfta fram Mölndals, och mer specifikt Kållereds, forntidshistoria!

Visste du att vi har två appar där du kan besöka Kållereds forntid? Ladda hem spelet Fylgja och upplevelsen ENTER Mölndal – Tulebosjön och följ med på en resa!

För stora och små – “Fylgja” är utvecklat för barn 8-12 år och “ENTER Mölndal – Tulebosjön” passar från ca 9 år. Båda apparna är gratis.

Fylgja – Tyras fantastiska resa

Fylgja är ett äventyrsspel i forntidsmiljö som finns att ladda ner som app till din mobil eller surfplatta. Spelet är utvecklat för barn i åldern 8–12 år. Fylgja utspelar sig på två arkeologiska fyndplatser i Kållered i Mölndal.

Det är en saga, där platserna, husen, föremålen och personerna är baserade på arkeologiskt material. Följ med Tyra på äventyr i brons- och järnåldern!

Läs mer om spelet på molndal.se/fylgja

ENTER Mölndal – Tulebosjön

Den ena fyndplatsen från Fylgja kan du också utforska med hjälp av vår digitala guide och upplevelse ENTER Mölndal – Tulebosjön.

Här vid Tulebosjön i Kållered har arkeologer hittat spännande spår i jorden. Vid utgrävningar upptäcktes ett helt system av hundratals stensatta gropar som det har eldats i för flera tusen år sedan.

Ta med din mobil, gå på en promenad intill sjön och stig själv in i bronsåldern! Passar för dig som är 9 år och äldre.

Läs mer om appen på entermolndal.se/tulebosjon.

Plats: Digitalt och på egen hand vid Tulebosjöns badplats.

Söndagen den 28 augusti - kl. 00:00-00:00

Besöksinformation

Adress: Kållered

Landskap: Västergötland

Tillgänglighet:

Du behöver en smartphone för att ladda ner apparna.

Den digitala turen ENTER Mölndal - Tulebosjön upplever du på plats vid Tulebosjön i Kållered. Det är en promenad på ca 500 meter på en gångväg och i en grässlänt, delvis backigt.

Kontakt

Kontaktperson: Mölndals stadsmuseum

Telefon/Mobiltelefon: 031-315 16 50

E-post: museum@molndal.se

Arrangörer: Mölndals stadsmuseum

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: