Delta i Europaåret

Vill du också medverka under Europaåret för kulturarv 2018? Arrangerar du en kulturarvskonferens, eller en filmvisning i en kulturmiljö? Kanske driver du ett samarbetsprojekt om kulturarv och klimatförändringar? Eller ett projekt om kunskapsöverföring, berättande, traditioner eller musikarvet?

Europaåret för kulturarv 2018 lyfter och belyser pågående och planerade kulturarvsprojekt och evenemang i hela Europa. Varje år genomförs och arrangeras en stort antal av högkvalitativa projekt i Sverige – anmäl ert projekt eller evenemang och ta del av vad andra medlemsländer gör under året. Speciellt sätts fokus på projekt som vänder sig till barn och unga. Riksantikvarieämbetet är samordnare i Sverige.

Välkommen med din ansökan!

För att ansöka om att delta behöver du svara på några frågor om ditt projekt eller evenemang. Frågorna bygger på EU:s kriterier för att delta i året. Alla projekt som godkänns och uppfyller kriterierna får använda logotypen för ”Europaåret för kulturarv 2018”. (Filen med logotypen skickas per e-post.) Vi presenterar sedan ditt projekt/ditt evenemang på Riksantikvarieämbetets webbplats – och på EU:s kampanjsajt för Europaåret för kulturarv 2018.

– Ett temaår för kulturarv i Europa skapar möjlighet för alla att vara med på en rad aktiviteter där kulturarvet står i fokus. Jag hoppas att många kulturarvsaktörer i Sverige tar chansen att visa upp sin verksamhet och den rika mångfald som kulturarvet representerar, säger riksantikvarie Lars Amréus.

Fyll i din ansökan för att delta i Europaåret här