Kelburn Castle i Skottland.Foto: (CC BY)

Färgforum 2020

Tema för Färgforum 2020 är ”Otraditionellt” måleri. Välkommen till Göteborg den 14–15 maj 2020!

Färgforum 2020 kommer belysa frågor om det moderna, det tillfälliga och vad vi väljer att skydda i fråga om icke-traditionella spår. Vi hoppas på diskussioner kring hur vi hanterar moderna färgytor och dagens måleri där exempelvis materialtekniska förutsättningar kan bli en utmaning för bevarandet. 

Moderna färgtyper och den konventionella användningen av dessa kommer att lyftas. Vad vet vi om miljöaspekter, beständighet, underhållbarhet och kvalitet hos moderna färgtyper?

Flera graffitikonstverk har under senare år varit uppe för diskussion om ”k-märkning”. Hur tänker konstnären kring materialval? Vilka utmaningar ställs vi inför när något som från början varit tänkt som tillfälligt sedan ska bevaras? Är kulturvården rustad att ta hand om representativa konstverk för framtida generationer?

Färgforum 2020 arrangeras av Riksantikvarieämbetet tillsammans med Göteborgs universitet (Institutionen för kulturvård och Hantverkslaboratoriet), Statens fastighetsverk och Svenska byggnadsvårdsföreningen.

Mer information om programmet och länk till anmälningssida kommer ut under februari!

  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Ej kategoriserad