
Talare Höstmöte 2022
Du får som vanligt möta inspirerande föredragshållare som bidrar med olika perspektiv på aktuella frågor i kulturarvsarbetet.
Under årets Höstmöte vill vi reflektera över erfarenheter i det nya kulturarvsarbetet, blicka framåt och lyfta aktuella frågor. Temat “Mötas i förändring” handlar om hur vi med mod, öppenhet och nyfikenhet möter utmaningarna i kulturarvsarbetet.
När: Konferens 16–17 november samt kvällsmingel 15 november
Hur: På plats och digitalt (Hybridmöte)
Var: Nalen i Stockholm, och kvällsmingel på WTC Stockholm.
Anmälan: Registrera din anmälan här.
Sista anmälningsdag för att delta på plats är den 2 november. Vill du delta digitalt så kan du anmäla dig fram till konferens start.
Årets huvudtalare
Här presenterar vi några av talarna som du får möta under Höstmöte 2022.
Esme Ward

Foto: Mia Foster (CC BY)
Esme Ward, är direktör för Manchester Museum. Hon har skapat en nav för samarbete kring miljöfrågor på museet. Ett arbete där hon upptäckt hur en verksamhet kan lyckas bättre genom att bredda sin uppgift och samarbeta både inom och utom den egna sektorn. Inspiration till tanken om samarbete över sektorsgränserna har Esme Ward bland annat fått från Bangalore i Indien, där hon besökte en samarbets-hub inom tech-sektorn. På ett helt våningsplan samverkade miljöorganisationer och konstnärer i arbete med tech-infrastruktur för att möta Bangalores behov när det gäller klimatförändringarna.
Rebecca Bailey

Foto: Historical Environment of Scotland (CC0)
Rebecca Bailey är en erfaren ledare som arbetar med spännande projekt vid Historic Environment Scotland för att engagera människor mer i Storbritanniens samlingar och bättre vårda deras kulturarv. Rebecca Bailey leder forskningsprogrammet Towards a National Collection som tar de första stegen mot en nationell digitalisering av kulturarvet.
Marie-Luise Ribbnäs

Foto: Johan Bauer-Björklund (CC BY)
Marie-Luise Ribbnäs är verksam vid Entira som arbetar med ledarskap- och organisationsutveckling. Hon har bred och lång erfarenhet inom marknadsföring och kommunikation från praktiskt arbete samt strategiskt och visionärt arbete i olika ledningsgrupper. I arbetet ingår bland annat coachning, facilitering och processledning av individer, grupper och organisationer både i det privata näringslivet och i offentlig sektor.
John Holmberg

Foto: Jan Olof Yxell (CC BY)
John Holmberg är professor i fysisk resursteori och han har även Sveriges första UNESCO-professur i lärande för hållbar utveckling. Han är från början teknisk fysiker och utvecklade i sin doktorsavhandling principer för en hållbar framtid, som fick stor internationell spridning genom Det Naturliga Steget.
John Holmberg forskar nu huvudsakligen inom området hållbar omställning och är en av grundarna till Chalmers Initiative for Innovation and Sustainability Transitions. John Holmberg har även varit aktiv som rådgivare och expert i på internationell nivå, t ex åt FNs huvudkontor i New York inför införandet av Agenda 2030.
Marie Andervin

Foto: Niklas Palmklint (CC BY)
Marie Andervin, transformationsledare, grundare DigJourney och författare till boken Att leda digital transformation. Hon har sedan 2016 arbetat med att leda digital transformation, bland annat inom bibliotekssektorn och de kommunala kultur och fritidsförvaltningarna.
Idag arbetar Marie Andervin med att utbilda 600 chefer och ledare inom offentlig sektor samt utvecklar ett metodisk och strukturerat stöd för kommuners omställningsfunktioner för att leda kommunens transformation till en klimatneutral stad.
Fler talarnamn hittar du i årets program!