Brev från Ellen till Johnny, ur Johnny Roosvals arkiv i Riksantikvarieämbetets arkiv. Bilden är beskuren. (PDM)

Besök arkivet på Arkivens dag 13 november

På lördag den 13 november håller vi öppet på Riksantikvarieämbetets arkiv i Stockholm. Då kan du få följa med på visning ner i magasinen och vi visar dessutom hur du kan prova att själv söka i vårt öppna e-arkiv. Kom och hälsa på oss du också!


Anna Rode och Annelie von Wowern ger en glimt om vad som händer på lördag.

Årets tema ”Röster i arkivet”

Vi tittar närmare på vilka röster som kan höras i arkivet. Arkeologer, antikvarier och andra professionella inom kulturvården är väl representerade i Riksantikvarieämbetets arkiv, men intresset för kulturarv och historia har sen länge varit stort även hos allmänheten. Vilka möjligheter gavs de att bidra och hur märks det i arkivmaterialet?

Under dagen visar vi brev, bilder och andra spår efter människor som har engagerat sig i kulturarvet under 1900-talets första hälft. Du kan även ta del av litteraturtips från vårt bibliotek.

Hålltider på Arkivens dag

Arkivet håller öppet mellan klockan 11.00 och 15.00.

Visning av arkivmagasinen

  • Klockan 12.00 och 14.00 har vi öppna visningar. Då kan du följa med på en visning som tar cirka 30 minuter. Begränsat antal deltagare, först till kvarn, biljett hämtas på plats.

Arkivsök på en kvart

  • Klockan 11.30, 12.30, 13.30 och 14.30 är hålltiderna om du vill få ett smakprov på vår nya söktjänst Arkivsök. Med den nya publika tjänsten kan du själv söka fram, läsa och ladda ner digitalt material ur Riksantikvarieämbetets e-arkiv.

Du hittar programmet och våra hålltider även på Arkivens dags gemensamma webbplats.

Varmt välkommen!

Evenemangsinformation

Plats: Östra stallet, Storgatan 43, Stockholm
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Evenemang