Logotyp för Europaåret för kulturarv 2018
Logotyp för Europaåret för kulturarv 2018.(CC BY)

Frukostseminarium – Europaåret för kulturarv

Under 2018 firas Europaåret för kulturarv runt om i hela Europa, ett EU-initiativ för att betona kulturarvets betydelse för kulturell mångfald och interkulturell dialog. Som nationell kontaktpunkt för EU-programmet Kreativa Europa bjuder Kreativa Europa Desk Sverige in till frukostseminarium med tema europeiskt kulturarv.

Tid: Onsdag 5 december 2018 kl 9.00-10.00 (kaffe och smörgås serveras från 08.30).
Plats: Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2.
Anmälan: Föranmälan på Kulturrådets webbplats.

Seminariet är kostnadsfritt.

På programmet

 • Arvet efter Rom – en motsägelsefull historia

  Allan Klynne är fil. dr i antikens kultur och samhällsliv, författare och översättare. Han har lett utgrävningar i Rom, och var under 2017 tf intendent på Villa San Michele, Capri.

 • Fotografiet, vårt kollektiva minne – vems ansvar?

  Maud Nycander är fotograf och dokumentärfilmare och förvaltar även fotografen Lars Tunbjörks konstnärliga arv. Under seminariet kommer hon att tala om betydelsen av stillbildens och filmens bevarande för kulturarvet.

 • Europaåret för kulturarv – summering av året

  Riksantikvarieämbetet ansvarar för att samordna de aktiviteter som genomförs inom ramen för Europaåret för kulturarv. Samordnaren Ann-Louice Dahlgren berättar om några av de initiativ som startats och vilka bestående avtryck som året lämnar. Camilla Jansson Wengelin, kommunikatör för projektet ”Kulturarv 2018” i Region Gävleborg, ger exempel på hur man arbetat med kulturarvsåret regionalt.

Här kan du läsa mer om Europaåret för kulturarv.

Evenemangsinformation

Plats:
Start:
Slut:
 • Publicerad:
 • Uppdaterad:
 • Kategorier: Evenemang