Välkommen till Spectrum bokklubb – Användning av samlingar

Den 8:e april klockan 14-15 kommer vi att prata om processen – Användning av samlingar.

Med på mötet är Emelie Svensson från Statens Maritima och transporthistoriska museer och Peter Ostritsch på Sörmlands museum som ska pratat om användning av samlingar på sina respektive museer.

Inför mötet:

Läs Spectrumprocessen ”Användning av samlingar” och tänk igenom hur det ser ut på ert museum. Länk till Spectrum finns här.  

Vad handlar processen om?

Definitionen av denna process är ”Att hantera och registrera hur samlingar, inklusive bilder och andra reproduktioner används, både av det egna museet och andra.”

Användning av samlingar kan omfatta många saker, som utställning, publicering av bilder på webben eller i tryck, lärandesituationer, förfrågningar, forskning, att köra fungerande maskiner, att spela på musikinstrument, filmning och inspiration för konstnärer.

Processen talar inte om hur något ska användas eller ställas ut. Den kan istället vara ett stöd när museet behöver ta beslut om en föreslagen användning och registrera den användning som sker. Den är också ett stöd för att samla in och spara den information som skapas vid användning som utställningstexter, forskningsresultat och annat användargenererat innehåll.

Varmt välkomna den 8:e april kl. 14.00 -15.00. 

Bokklubben sker digitalt i programvaran Teams. Ingen programvara behöver installeras och ingen anmälan behövs.

Länk till träffen hittar ni här.

Evenemangsinformation

Plats: Teams
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium