I museimagasin förvaras och bevaras föremål, men här sker också arbete, förflyttning och ofta visningar för besökare. Foto: (CC BY)

Webbinarium: Logistiken i museernas magasin

Många museer har fulla magasin och brist på magasinsyta. Många menar också att arbetsutrymmena i magasinen är för små. När det är trångt för personalen att arbeta ökar risken för skador på såväl personal som på föremål som bevaras i magasinen.  Riksantikvarieämbetet bjuder in till ett webbinarium om magasinslogistik. Vi kommer få höra hur Nordiska museet arbetar med att effektivisera föremålslogistiken i magasinen. Vi kommer också kort att få höra hur Sektor museer (kulturförvaltningen i Göteborg) flyttade den tunga industrihistoriska samlingen, med begränsade resurser och under kort tid, till nya förvaringsytor.

OBS! Webbinariet är fullt, men maila gärna och anmäl intresse. Om flera är intresserade kommer vi att ordna webbinariet igen vid ett senare tillfälle. 

 

Föredragshållare: Birger Ekornåsvåg Helgestad med medarbetare, Nordiska museet. Anna Javér från Sektor museer på kulturförvaltningen i Göteborgs stad.

Datum och tid: fredagen den 28 februari kl 13-14

Anmäl dig till: alissa.anderson@raa.se

Du behöver endast ha internetanslutning och webbläsare för att delta. Vill du se minnesanteckningar från tidigare webbmöten finns de här.

 

Evenemangsinformation

Plats: Webbinarium
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium