Sagobygden Foto: (CC BY)

Sagobygden, Workshop – Digital berättarworkshop

En digital berättarworkshop med fokus på immateriellt kulturarv. Via berättelsen så levandegörs både de kulturella och historiska värden som samlingar, museer och kulturlandskap innehåller. I denna digitala berättarworkshop får du möjlighet att lära dig mer om hur du förmedlar ett immateriellt kulturarv med hjälp av muntligt berättande. Du får även med dig inspiration till fortsatt eget berättande.

Workshoppen hålls helt digitalt och inleds med en 40 minuter lång föreläsning som handlar om muntligt berättande i teorin. Med utgångspunkt i föreläsningen fortsätter sedan workshoppen med praktiska övningar och diskussioner.

Du får under ledning av en berättarpedagog testa olika övningar vars syfte är att träna din berättarteknik, både i par och i större grupper. Vi kommer utgå från folksagor och sägner för att testa olika minnestekniker. Vi kommer också titta närmare på hur du kan utveckla en berättelse kopplad till ett föremål, ett kulturlandskap eller ett kulturminne för att på bästa sätt förmedla den till en publik. Workshopledare är Ellen Sjömålen och Tine Winther, berättarpedagoger på Sagobygden.

Tider

Det finns två alternativa tider att välja mellan. Mer information kommer till anmälda deltagare.

  • Alternativ 1, förmiddagspass:

    Fredag den 5 mar kl. 09.00-12.00 (FULLBOKAT)

  • Alternativ 2, eftermiddagspass:

    Fredag den 5 mar kl. 13.00-16.00 (FULLBOKAT)

Sista anmälningsdag är onsdagen den 10 februari. Först till kvarn gäller.

Båda workshop-passen är nu fullbokade, men missa inte resterande webbinarier i serien:

Serie med sex webbinarier och en workshop

Den här workshopen ingår i en serie med totalt sex fristående webbinarier och en workshop med temat Tvärmedialt och kreativt berättande.

Datum: 12/2, 19/2, 26/2, 5/3, 12/3, 19/3, 26/3

Webbinarierna är helt kostnadsfria och vänder sig i första hand till guider, pedagoger och andra berättare som arbetar direkt med besökarna. De är helt fristående, och du kan välja att endast delta i enstaka webbinarier eller alla tillfällen.

Mer information om serien och hur du anmäler dig hittar du här. 

Evenemangsinformation

Plats: Digitalt
Start:
Slut:
Program 5 mars
Start: 09:00 Slut: 16:00 Plats:

Workshop

förmiddag

Workshop

eftermiddag
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Workshop