Öppettider, priser och bokningar

Här hittar du allt om priser, tider och hur du kan förboka besök för till exempel skolor och andra grupper.

Våra öppettider

Observera att museet kommer att hålla stängt från den 1/10 2021 till januari 2022. Möjligheter att boka visning utomhus kommer att finnas under hösten.

2 januari – 31 mars och 1 oktober – 30  december
Måndag, onsdag, lördag, söndag, kl. 12–16

1 april – 31 maj och 1 september – 30 september
Alla dagar, kl. 10–16

1 juni – 31 augusti
Alla dagar, kl. 11–17

Entrépriser

  • Barn: Gratis upp till 18 år i målsmans sällskap
  • Vuxen: 80 kronor – Biljetten som är personlig berättigar till fria återbesök under hela året.
  • Student: 60 kronor
  • Grupper (minst 10 personer): 70 kronor per person

 

Förboka gruppbesöket

Gamla Uppsala museum har ett rikt utbud av aktiviteter för er som vill besöka museet i grupp. I entréavgiften ingår våra ordinarie visningar. Vi tar emot bokade visningar både på dag- och kvällstid och skräddarsyr gärna program efter era önskemål.

Vi erbjuder visning av utställningen och fornlämningsområdet. Visningen kan även kombineras med utomhusaktiviteter som historiskt bågskytte och kämpalekar. Vi kan också erbjuda en kortare visningar för grupper som inte hinner med ett längre besök. Nytt för 2018 är att det för mindre grupper även går att boka vår VR-upplevelse i kombination med visning av museet. Läs mer om vår VR-satsning här.

Priser och mer information om våra guidade visningar samt om hur du förbokar besöket hittar du här.

För skolor

Gamla Uppsala är ett fantastiskt utflyktsmål och museet erbjuder skolprogram året runt. Följ med upp på en av de tre sägenomspunna kungshögarna, bli järnåldersmänniska, tänk dig in i religionsskiftet eller tävla i vikingatida kämpalekar. Boka ett besök på museet, ät medhavd matsäck i det vackra fornlämningsområdet och njut av vår miljö. Vi skräddarsyr gärna program efter era önskemål!

Kulturbussen
Grundskolor och 6-årsverksamhet i Uppsala län kan åka gratis länsbuss till Uppsala under lågtrafik med den s.k. kulturbussen. Kolla vad som gäller för just din skola. Information om kulturbussen hittar du på Kultur i länets hemsida. Tar ni er hit på egen hand finns mer information Tillgänglighet och hitta hit.

Läs mer om skolprogrammet och hur du bokar.