Tillgänglighet och säkerhet

Vi hjälper dig gärna inför ditt besök på Glimmingehus! Kontakta oss för mer utförlig information om området, borgen etc. inför besöket så ska vi göra vad vi kan för att just ditt besök blir lyckat hos oss.

Vi gör gärna visningar av borgen med hjälp av vår skalenliga och utförliga borgmodell samt museet. Detta gäller inte bara bokade grupper, utan även enskilda är välkomna att ta kontakt angående anpassade visningar. En lättläst text om borgen på Glimmingehus hittar du här.

Tänk på att: Borgar byggdes inte för barn

Branta stentrappor och djupa fönstergluggar högt ovan mark hör en medeltida borg till. Detta och mycket annat skapar en spännande och fantasieggande miljö. Samtidigt gör detta Glimmingehus till en farlig lekplats för barn som lämnas utan uppsikt.

Under besöket är det därför föräldrarnas ansvar att ha uppsikt över sina barn och se till att de inte råkar ut för en olycka. Naturligtvis försöker även personalen på plats att vara uppmärksam för att undvika tillbud.

Tillsammans gör vi Glimmingehus till en givande och trygg upplevelse för barn – i alla åldrar.

Parkering

I närheten av Glimmingehus finns gratis parkering för bil och buss. Handikapparkering ligger innanför entrén på borgområdet: Då entrén är bemannad och bommen fälld, sväng inte in på den allmänna parkeringen utan kör fram till bommen och tuta så öppnar vi.

Toaletter

Handikappanpassade toaletter finns vid entrén och i restaurangen. Toaletter finns också i stekarehuset på borggården, men de är inte fullt anpassade vad gäller storlek.

Borggården

Från handikapparkeringen finns gångar anpassade för rullstol upp på borggården. In till restaurang, butik, museum och stekarehus finns ramper.

Borgen

Tillgängligheten i borgen är begränsad. Ledstång finns, men trappstegen är höga och glatta. Borgen är dunkel och lyses bara upp med solljus och stearinljus.

Övriga byggnader på borggården

Stekarehus, butik, museum och restaurang är fullt tillgängliga.

Utförligt om tillgänglighet på Glimmingehus

Glimmingehus är tillgänglighetsregistrerade av Equality. Läs här för mer information om Equality och tillgänglighetsregistrering.

Hitta hit

Glimmingehus ligger mitt ute på den skånska slätten omgiven av åkrar. Du tar dig enklast till oss med bil. Det finns även möjlighet att ta sig hit med hjälp av Skånetrafikens beställningstrafik. Läs mer här.

Följ oss

Vill du löpande få information om vad som händer på museet? Följ oss då gärna på våra sociala medier!


Facebook  •  YouTube   Instagram   Borgen i 3D