Flygbild på borgen Glimmingehus.
Borgen från sydost. Foto: (CC BY)

För gruppbesök

Glimmingehus är ett givet stopp för alla som reser i grupp på Österlen eller varför inte som en utflykt med arbetsplatsen? Här hittar du priser och vårt bokningsformulär.

Följ med på en spännande visning av Nordens bäst bevarade medeltidsborg, utfört av en av våra medeltidsklädda guider. Ni får höra om hur borgen byggdes, hur den användes och vilka som bodde där samt hur borgen användes efter att man slutat bo i den. Och förstås en och annan sägen om platsen!

Man kan också en boka en sittande visning i Brygghuset, en annan lokal i markplan uppe på borggården. Där får man bekvämt slå sig ner och lyssna till  guiden som med hjälp av ett bildspel levandegör borgen och dess historia. Den sittande visningen brukar vara särskilt uppskattad av de som finner de gamla trapporna i borgen alltför utmanande.

Alla våra visningar varar ca 50 min, och kan fås antingen på engelska eller svenska. Vi kan även erbjuda vissa visningar på tyska eller teckenspråk.

Pris:  —
Vardagar 750 kr/guide
Helger och utanför ordinarie öppettider 1400 kr/guide
Visningar på teckenspråk eller tyska 1950 kr/guide
Därutöver tillkommer entréavgift  80 kr/person (minst 10 vuxna)*

* Om man är färre än 10 vuxna, är ändå minimidebiteringen 10 entrébiljetter + guideavgift.

Är ni intresserade av att få en temavisning med fokus på till exempel sägner eller på 1600-talet? Låt oss veta dina önskemål!

Så bokar du gruppbesök

Här i formuläret nedan kan du fylla i en bokningsförfrågan om att besöka Glimmingehus med din grupp. Välkommen med din förfrågan!

Vid kort varsel går det även bra att ringa vår bokningstelefon på 0727-02 59 90 under vardagar.

Bokningsförfrågan Glimmingehus gruppbokning

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska. När du fyllt i allt och klickat på ”Skicka in” visas en bekräftelse överst på denna sida. Då vet du att din förfrågan är registrerad. Får du inte upp bekräftelsen visas istället ett felmeddelande med de fält som behöver fyllas i.
  • Våra borgvisningar startar på heltimme mellan 9 och 15.
  • För priser se rubrik priser ovan. Här hittar du våra vanligaste program:
  • Här kan du lämna information om övriga önskemål, eller annat som kan vara viktigt för våra museilärare att känna till om gruppen.

Personuppgifter (GDPR): I samband med att du skickar in din förfrågan samlar vi in och behandlar vissa personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.