Guidning på Glimmingehus Foto: ( CC BY)

För gruppbesök

Glimmingehus håller öppet under hösten!

Se vad detta innebär här

Dessutom produceras en och annan film, se våra sociala medier:

Facebook YouTube Instagram

Från och med 1 september öppnar Glimmingehus åter upp för corona-anpassade gruppvisningar. Följ med på en spännande visning av Nordens bäste bevarade medeltidsborg, utfört av en av våra medeltidsklädda guider. Ni får höra om hur borgen byggdes, hur den användes och vilka som bodde där samt hur borgen användes efter att man slutat bo i den. Och förstås en och annan sägen om platsen!

Detta är ett givet stopp för alla som reser i grupp på Österlen eller varför inte som en utflykt med arbetsplatsen? Här hittar du priser och vårt bokningsformulär.

Corona-anpassade visningar

Borgvisningarna kommer under hösten att vara corona-anpassade. Detta innebär att bara en grupp i taget kan vara i borgen och den gruppen kan max vara 20 personer. Det betyder att om ni är 30 personer i gruppen, så kommer den att delas i två och besöket kommer att ta två timmar, först visning för ena gruppen, sedan för den andra. Att boka egen guide för borgvisning på detta sätt på svenska eller engelska under ordinarie öppettid kostar 750 kronor plus entré. Utanför öppettid samt på kväll och helg är priset 1 400 kronor plus entré. Entrépriset som tillkommer är 60 kronor per person under lågsäsong för grupper på minst 10 personer*. Under högsäsong 1 juli t.o.m. 16 augusti 2020 är entrépriset 70 kronor.

Alternativet är att hälften av gruppen istället tar en  ”Sittande visning”, ett program som utvecklades för dem som t.ex. finner borgens höga trappor allt för utmanande.  Särskilt bland seniorgrupper har detta program blivit mycket uppskattat.

Till ett förmånligt pris får ni då tillgång till två guider, varav den ena tar med dem som så önskar på en vanlig visning inne borgen (max 20 personer), samtidigt som den andra tar med övriga (max 20 personer) till det gamla Brygghuset, där guiden med hjälp av vår borgmodell och ett bildspel levandegör borgen och dess historia på likvärdigt sätt.  Brygghuset ligger i markplan i den norra längan på borgholmen. Här får gruppen bekvämt slå sig ner på stolar under tiden de lyssnar till guiden. Social distansering tillämpas. På detta sätt tar ert besök bara en timme. Priset är under ordinarie öppettid 1000 kr plus entré. Utanför öppettid samt på kväll och helg är priset 1800 kr. Entrépriset som tillkommer är 60 kronor per person under lågsäsong för grupper på minst 10 personer*. Under högsäsong 1 juli t.o.m. 16 augusti 2020 är entrépriset 70 kronor.

Vi kan också erbjuda guidade visningar på  tyska eller teckenspråk. De kostar 1 950 kronor plus entré. Entrépriset som tillkommer är 60 kronor per person under lågsäsong för grupper på minst 10 personer*. Under högsäsongen, från den 1 juli till och med 16 augusti 2020, är entrépriset 70 kronor.

*) Vid bokning av visning för färre än 10 personer, betalar man för 10 personer.

Medeltidsaktiviteter på Glimmingehus

Såklart kan man också boka medeltidsaktiviteter hos oss på Glimmingehus! Varför inte utmana varandra i bågskytte eller testa medeltida spel? Det är också möjligt att få temavisning med fokus på t ex sägner eller på 1600-talet. Låt oss veta dina önskemål! Hör av er till oss, så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda! Medeltidsaktiviteter är inte bokningsbart under coronapandemin.

Så bokar du

Här kan du fylla i en bokningsförfrågan om att besöka Glimmingehus med din grupp. Observera att även grupper som vill besöka oss på egen hand, och har egen guide med sig, behöver boka in en tid eftersom antalet grupper i borgen samtidigt är begränsat av utrymningsskäl.

Välkommen med din förfrågan i formuläret nedan!

Vid kort varsel går det även bra att ringa vår bokningstelefon på 0727-02 59 90 under vardagar.

Bokningsförfrågan Glimmingehus gruppbokning

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska. När du fyllt i allt och klickat på ”Skicka in” visas en bekräftelse överst på denna sida. Då vet du att din förfrågan är registrerad. Får du inte upp bekräftelsen visas istället ett felmeddelande med de fält som behöver fyllas i.
  • Våra borgvisningar startar på heltimme mellan 9 och 15.
  • För priser se rubrik priser ovan. Här hittar du våra vanligaste program:
  • Här kan du lämna information om övriga önskemål, eller annat som kan vara viktigt för våra museilärare att känna till om gruppen.

I samband med att du skickar in din förfrågan samlar vi in och behandlar vissa personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.

Kaffe eller mat?

Här hittar ni Café Borggårdens erbjudande till bussresor och vuxengrupper. Bokning sker direkt till dem.