Guidning på Glimmingehus Foto: ( CC BY)

För gruppbesök

Glimmingehus öppnar försiktigt den 13 juni.

Se vad detta innebär här

Under tiden produceras en och annan film, se våra sociala medier:

Facebook YouTube Instagram

 

 

Glimmingehus tar emot och öppnar upp för grupper året runt. Följ med på en spännande visning av Nordens bäste bevarade medeltidsborg, utfört av en av våra medeltidsklädda guider. Ni får höra om hur borgen byggdes, hur den användes och vilka som bodde där samt hur borgen användes efter att man slutat bo i den. Och förstås en och annan sägen om platsen!

Detta är ett givet stopp för alla som reser i grupp på Österlen eller varför inte som en utflykt med arbetsplatsen? Här hittar du priser och vårt bokningsformulär.

Medeltidsaktiviteter på Glimmingehus

Såklart kan man också boka medeltidsaktiviteter hos oss på Glimmingehus! Varför inte utmana varandra i bågskytte eller testa medeltida spel? Det är också möjligt att få temavisning med fokus på t ex sägner eller på 1600-talet. Låt oss veta dina önskemål! Hör av er till oss, så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda!

Priser för visningar

Att boka egen guide på svenska eller engelska under ordinarie öppettid kostar 750 kronor plus entré. Utanför öppettid samt på kväll och helg är priset 1 400 kronor plus entré. Entrépriset som tillkommer är 60 kronor per person under lågsäsong för grupper på minst 10 personer*. Under högsäsong 1 juli t.o.m. 11 augusti 2019 är entrépriset 70 kronor.

Nytt från och med 2018 är att vi erbjuder en så kallad ”Sittande visning” för de som t.ex. finner borgens höga trappor allt för utmanande.  Särskilt bland seniorgrupper har detta program blivit mycket uppskattat.

Till ett förmånligt pris får ni tillgång till två guider, varav den ena tar med dem som så önskar på en vanlig visning inne borgen, samtidigt som den andra tar med övriga till det gamla Brygghuset, där guiden med hjälp av vår borgmodell och ett bildspel levandegör borgen och dess historia på likvärdigt sätt.  Brygghuset ligger i markplan i den norra längan på borgholmen. Här får gruppen bekvämt slå sig ner på stolar under tiden de lyssnar till guiden. Priset är under ordinarie öppettid 1000 kr plus entré. Utanför öppettid samt på kväll och helg är priset 1800 kr. Entrépriset som tillkommer är 60 kronor per person under lågsäsong för grupper på minst 10 personer*. Under högsäsong 1 juli t.o.m. 11 augusti 2019 är entrépriset 70 kronor.

Vi kan också erbjuda guidade visningar på  tyska eller teckenspråk. De kostar 1 950 kronor plus entré. Entrépriset som tillkommer är 60 kronor per person under lågsäsong för grupper på minst 10 personer*. Under högsäsongen, från den 1 juli till och med 11 augusti 2019, är entrépriset 70 kronor.

*) Vid bokning av visning för färre än 10 personer, betalar man för 10 personer.

Så bokar du

Här kan du fylla i en bokningsförfrågan om att besöka Glimmingehus med din grupp. Observera att även grupper som vill besöka oss på egen hand, och har egen guide med sig, behöver boka in en tid eftersom antalet grupper i borgen samtidigt är begränsat av utrymningsskäl.

Välkommen med din förfrågan i formuläret nedan!

Vid kort varsel går det även bra att ringa vår bokningstelefon på 0727-02 59 90 under vardagar.

Bokningsförfrågan Glimmingehus gruppbokning

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska. När du fyllt i allt och klickat på ”Skicka in” visas en bekräftelse överst på denna sida. Då vet du att din förfrågan är registrerad. Får du inte upp bekräftelsen visas istället ett felmeddelande med de fält som behöver fyllas i.
  • Våra borgvisningar startar på heltimme mellan 9 och 15.
  • För priser se rubrik priser ovan. Här hittar du våra vanligaste program:
  • Här kan du lämna information om övriga önskemål, eller annat som kan vara viktigt för våra museilärare att känna till om gruppen.

I samband med att du skickar in din förfrågan samlar vi in och behandlar vissa personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.

Kaffe eller mat?

Här hittar ni Café Borggårdens erbjudande till bussresor och vuxengrupper. Bokning sker direkt till dem.