Alla gratis skolprogram

Du vet väl att vi erbjuder gratis besök för skolklasser? Åtgärden är en satsning från Riksantikvarieämbetet för att fler unga ska ges möjlighet att ta del av all den spännande historia som borgen erbjuder.

På Glimmingehus kan du och dina elever ta del av Skånes historia i en spännande kulturmiljö. Vi riktar oss till alla elever i alla åldrar och syftet är att ge inblickar, upplevelser och kunskaper om Glimmingehus och Skånes historia. Gratiserbjudandet gäller tills vidare!

Den 1 september 2020 öppnar vi försiktigt upp igen för skolbesök på Glimmingehus. Vi kommer under hösten att först och främst erbjuda Corona-anpassade borgvisningar och  livesändningar för skolor.

Programutbud fria skolbesök

Här har vi samlat länkar till våra vanligaste skolprogram som är gratis för skolklasser, men behöver förbokas via vårt bokningsformulär! Observera att vi under hösten 2020 kommer att pausa följande skolprogram: Medeltida verkstäder, Medeltida idrotter och lekar och Tidsresan. Vi återkommer med information om skolprogrammet Jul på Glimmingehus.

  • Borgvisningar – guidad tur i borgen under 50 minuter.
  • 1600-talsvisning – temavisning där en tidsenligt klädd guide levandegör vardagslivet på Glimmingehus, tar cirka 50 minuter.
  • Sägenvisning –  temavisning där vi under cirka 50 minuter berättar om Glimmingehus historia med utgångspunkt från spännande sägner.
  • Livesändning för skolor
  • Medeltida idrotter och lekar – program på två timmar som förutom borgvisning innehåller tidsenliga lekar och idrotter, till exempel bågskytte och rövkrok.
  • Medeltida verkstäder – visning av borgen och möjlighet att arbeta med några tidsenliga sysslor och hantverk som bokas in efter önskemål, omfattar totalt två timmar.
  • Jul på Glimmingehus – prova på-aktiviteter och visning med jultema. I en mysig och spännande miljö med levande ljus och en sprakande köksspis tar vi oss an en rad olika hantverk och göromål med anknytning till äldre tiders julfirande, tar cirka två timmar.

För vår övriga skolprogram såsom Tidsresa och Uppsök tillkommer en kostnad per elev eller per besök. Mer information om dessa, se respektive skolprogram.

Lärarhandledning

Vi har också en lärarhandledning om Glimmingehus som går att förbeställa. Läs mer om våra tips för lärare.

Så bokar du

Välkommen med din bokningsförfrågan här!