Alla gratis skolprogram

Du vet väl att vi erbjuder gratis besök för skolklasser? Åtgärden är en satsning från Riksantikvarieämbetet för att fler unga ska ges möjlighet att ta del av all den spännande historia som borgen erbjuder.

På Glimmingehus kan du och dina elever ta del av Skånes historia i en spännande kulturmiljö. Vi riktar oss till alla elever i alla åldrar och syftet är att ge inblickar, upplevelser och kunskaper om Glimmingehus och Skånes historia. Gratiserbjudandet gäller tills vidare! För den som inte har möjlighet  att besöka Glimmingehus, så går det utmärkt att boka en livesändning. Du kan också ta del våra digitala resurser för skolor.

Programutbud fria skolbesök

Här har vi samlat länkar till våra vanligaste skolprogram som är gratis för skolklasser, men behöver förbokas via vårt bokningsformulär! Observera att vi under hösten 2021 kommer att pausa våra Medeltida verkstäder.

  • Borgvisningar – guidad tur i borgen, 50 minuter.
  • 1600-talsvisning – temavisning där en tidsenligt klädd guide levandegör vardagslivet på Glimmingehus, 50 minuter.
  • Sägenvisning – temavisning där vi  berättar om Glimmingehus historia med utgångspunkt från spännande sägner, 50 minuter.
  • Livesändning för skolor –  innebär att eleverna, ifrån klassrummet, kan ta del av Glimmingehus historia, 60 minuter.
  • Medeltida idrotter och lekar – program som förutom borgvisning innehåller tidsenliga lekar och idrotter, 120 minuter.
  • Medeltida verkstäder – visning av borgen och möjlighet att arbeta med några tidsenliga sysslor och hantverk som bokas in efter önskemål, 120 minuter (pausar under hösten 2021)
  • Jul på Glimmingehus – prova på-aktiviteter och visning med jultema. I en mysig och spännande miljö med levande ljus och en sprakande köksspis tar vi oss an en rad olika hantverk och göromål med anknytning till äldre tiders julfirande, 120 minuter.

Så bokar du

Välkommen med din bokningsförfrågan här!