Alla gratis skolprogram

Du vet väl att vi erbjuder gratis besök för skolklasser? Åtgärden är en satsning från Riksantikvarieämbetet för att fler unga ska ges möjlighet att ta del av all den spännande historia som borgen erbjuder.

På Glimmingehus kan du och dina elever ta del av Skånes historia i en spännande kulturmiljö. Vi riktar oss till alla elever i alla åldrar och syftet är att ge inblickar, upplevelser och kunskaper om Glimmingehus och Skånes historia. Gratiserbjudandet gäller tills vidare!

Från och med den 3 maj 2021 öppnar vi försiktigt upp igen för bokningsbara skolvisningar på Glimmingehus. För den som inte har möjlighet  att besöka Glimmingehus, så går det utmärkt att boka en livesändning. Du kan också ta del våra digitala resurser för skolor.

Programutbud fria skolbesök

Här har vi samlat länkar till våra vanligaste skolprogram som är gratis för skolklasser, men behöver förbokas via vårt bokningsformulär! Observera att vi under våren 2021 kommer att pausa följande skolprogram: Medeltida verkstäder och Medeltida idrotter och lekar.

  • Borgvisningar – guidad tur i borgen under 50 minuter.
  • 1600-talsvisning – temavisning där en tidsenligt klädd guide levandegör vardagslivet på Glimmingehus, tar cirka 50 minuter.
  • Sägenvisning – temavisning där vi under cirka 50 minuter berättar om Glimmingehus historia med utgångspunkt från spännande sägner.
  • Livesändning för skolor –  innebär att eleverna, ifrån klassrummet, kan ta del av Glimmingehus historia, tar cirka 45 minuter.
  • Medeltida idrotter och lekar – program på två timmar som förutom borgvisning innehåller tidsenliga lekar och idrotter, till exempel bågskytte och rövkrok (pausar under våren 2021)
  • Medeltida verkstäder – visning av borgen och möjlighet att arbeta med några tidsenliga sysslor och hantverk som bokas in efter önskemål, omfattar totalt två timmar (pausar under våren 2021)
  • Jul på Glimmingehus – prova på-aktiviteter och visning med jultema. I en mysig och spännande miljö med levande ljus och en sprakande köksspis tar vi oss an en rad olika hantverk och göromål med anknytning till äldre tiders julfirande, tar cirka två timmar.

För vår övriga skolprogram såsom Tidsresa och Uppsök tillkommer en kostnad per elev eller per besök. Mer information om dessa, se respektive skolprogram.

Så bokar du

Välkommen med din bokningsförfrågan här!