Bokning av skolprogram

Här kan du skicka en bokningsförfrågan för att boka något av våra skolprogram på Glimmingehus.

Du vet väl att vi erbjuder gratis skolprogram för skolor? Gratiserbjudandet gäller tills vidare och under vårterminen 2022 erbjuds främst följande program:

 • Borgvisningar – guidad tur i borgen om Glimmingehus historia, 50 minuter.
 • 1600-talsvisning – guidad tur i borgen om Glimmingehus 1600-talshistoria, 50 minuter.
 • Sägenvisning – guidad tur i borgen om Glimmingehus med utgångspunkt från spännande sägner, 50 minuter.
 • Barnen på Glimmingehus – guidad tur i borgen om barnens historia med utgångspunkt från Glimmingehus, 50 minuter. 
 • Livesändning för skolor –  eleverna får en lektion om medeltida vardagsliv och ta del av Glimmingehus historia, 60 minuter.
 • Medeltida idrotter och lekar – guidad tur i borgen och tidsenliga lekar och idrotter, 120 minuter.
 • Medeltida verkstäder – guidad tur i borgen och medeltida verkstäder, 120 minuter. 

Under vårterminen 2022 fortsätter vi att erbjuda Livesändningar för skolor med start redan i januari. Den 1 april drar vi igång våra borgvisningar och den 2 maj sätter vi åter igång med vårt skolprogram Medeltida verkstäder. Detta under förutsättning att inte nya restriktioner kring pandemin, under våren, hindrar oss att genomför det hela. Ta gärna också del av våra webbresurser för skolor!

Så bokar du

Välkommen med din bokningsförfrågan i formuläret nedan! Du får först en bekräftelse att vi tagit emot din förfrågan. När bokningen blivit definitiv skickar vi ut en bekräftelse per post eller e-post. Din bokning är alltså giltig först efter att denna har blivit inbokad och bekräftad av oss.

Vid kort varsel går det även bra att ringa vår bokningstelefon på 0727-02 59 90 under vardagar.

Bokningsförfrågan Glimmingehus skolprogram

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska. När du fyllt i allt och klickat på ”Skicka in” visas en bekräftelse överst på denna sida. Då vet du att din förfrågan är registrerad. Får du inte upp bekräftelsen visas istället ett felmeddelande med de fält som behöver fyllas i.
 • Våra borgvisningar startar på heltimme mellan kl. 9 och kl. 15. Har du önskemål om annan tid, i samband med en livesändning, så ange detta i fältet ”Övriga önskemål”, nedan.
 • Här hittar du våra vanligaste program. För beskrivning och lämpliga åldersgrupper, se respektive skolprogram. (För ev. program markerade med * tillkommer en kostnad per elev.)
 • Välj två av verkstadsalternativen:
 • Välj två av alternativen:
 • Här kan du ange önskningar angående livesändningarna, exempelvis antalet filmer och sändningens längd. Här kan du också lämna information om övriga önskemål, eller annat som kan vara viktigt för våra museilärare att känna till om gruppen. T.ex. om eventuella matallergier eller funktionsvariationer.

Personuppgifter (GDPR): I samband med att du skickar in din förfrågan samlar vi in och behandlar vissa personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.

Vill du ställa frågor om innehåll och upplägg i våra skolprogram? Skicka e-post till kulturmiljöpedagogen: fredrik.nihlen@raa.se eller ring 0727-02 65 67.