Bokning av skolprogram

Här kan du skicka en bokningsförfrågan för att boka något av våra skolprogram på Glimmingehus.

Under hösten 2021 fortsätter vi att försiktigt öppna upp igen för bokningsbara skolvisningar på Glimmingehus. Borgvisningarna genomförs endast under förutsättning att covid-19-situationen så tillåter. Vi reserverar oss för att vi kan komma att behöva göra förändringar eller avbokningar på grund av smittläget och nya rekommendationer. Givetvis fortsätter vi under hösten 2021 att erbjuda Livesändningar för skolor,  med start redan i augusti. Ta gärna del av våra webbresurser för skolor!

Du vet väl att vi erbjuder gratis skolprogram för skolor? Gratiserbjudandet gäller tills vidare och under höstterminen 2021 erbjuds främst följande program:

  • Borgvisning: guidad tur i borgen, 50 minuter.
  • Livesändning för skolor: eleverna kan här från klassrummet ta del av medeltida vardagsliv och Glimmingehus historia, 60 minuter.
  • Medeltida idrotter och lekar: programmet innehåller tidsenliga lekar och idrotter och en borgvisning, 120 minuter.  

Här hittar du alla våra skolprogram som är fria för skolklasser.

Observera att vi under hösten 2021 inte tar emot skolklasser som på egen hand vill besöka borgen. Däremot kan man besöka området utanför borgen, dock endast under bokad tid. Detta för att undvika onödig trängsel. Se även Aktuellt på Glimmingehus.

Så bokar du

Välkommen med din bokningsförfrågan i formuläret nedan! Du får först en bekräftelse att vi tagit emot din förfrågan. När bokningen blivit definitiv skickar vi ut en bekräftelse per post eller e-post. Din bokning är alltså giltig först efter att denna har blivit inbokad och bekräftad av oss.

Vid kort varsel går det även bra att ringa vår bokningstelefon på 0727-02 59 90 under vardagar.

Bokningsförfrågan Glimmingehus skolprogram

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska. När du fyllt i allt och klickat på ”Skicka in” visas en bekräftelse överst på denna sida. Då vet du att din förfrågan är registrerad. Får du inte upp bekräftelsen visas istället ett felmeddelande med de fält som behöver fyllas i.
  • Våra borgvisningar startar på heltimme mellan kl. 9 och kl. 15. Har du önskemål om annan tid, i samband med en livesändning, så ange detta i fältet ”Övriga önskemål”, nedan.
  • Här hittar du våra vanligaste program. För beskrivning och lämpliga åldersgrupper, se respektive skolprogram. För program markerade med * till kommer en kostnad per elev.
  • Önskemål om filmer till livesändningar. Välj två av alternativen.
  • Här kan du ange önskningar angående livesändningarna, exempelvis antalet filmer och sändningens längd. Här kan du också lämna information om övriga önskemål, eller annat som kan vara viktigt för våra museilärare att känna till om gruppen. T.ex. om eventuella matallergier eller funktionsvariationer.

Personuppgifter (GDPR): I samband med att du skickar in din förfrågan samlar vi in och behandlar vissa personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.

Vill du ställa frågor om innehåll och upplägg i våra skolprogram? Skicka e-post till kulturmiljöpedagogen: fredrik.nihlen@raa.se eller ring 0727-02 65 67.