Bokning av skolprogram

Här kan du skicka en bokningsförfrågan för att boka något av våra skolprogram på Glimmingehus.

Under våren 2021 öppnar vi försiktigt upp igen för skolbesök på Glimmingehus. Vi kommer att erbjuda Corona-anpassade borgvisningar.. Givetvis fortsätter vi under vintern 2020/2021 att erbjuda Livesändningar för skolor.

Du vet väl att vi erbjuder gratis skolprogram för skolor? Gratiserbjudandet gäller tills vidare och under hösten erbjuds främst följande program:

  • Borgvisning, som innebär en guidad tur i borgen, vilken tar ca 50 minuter.
  • Livesändning för skolor, som innebär att eleverna, ifrån klassrummet, kan ta del av Glimmingehus historia, vilket tar ca 45 minuter.

Här hittar du alla våra skolprogram som är fria för skolklasser.

Observera att vi under hösten inte tar emot skolklasser på eget besök i borgen. Däremot kan man besöka området utanför borgen, dock endast under bokad tid. Detta för att undvika onödig trängsel.

Så bokar du

Välkommen med din bokningsförfrågan i formuläret nedan! Du får först en bekräftelse att vi tagit emot din förfrågan. När bokningen blivit definitiv skickar vi ut en bekräftelse per post eller e-post. Din bokning är alltså giltig först efter att denna har blivit inbokad och bekräftad av oss.

Vid kort varsel går det även bra att ringa vår bokningstelefon på 0727-02 59 90 under vardagar.

Bokningsförfrågan Glimmingehus skolprogram

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska. När du fyllt i allt och klickat på ”Skicka in” visas en bekräftelse överst på denna sida. Då vet du att din förfrågan är registrerad. Får du inte upp bekräftelsen visas istället ett felmeddelande med de fält som behöver fyllas i.
  • Fyll i förekommande fall, vid avgiftsbelagda program.
  • Våra borgvisningar startar på heltimme mellan kl. 9 och kl. 15. De längre programmen startar antingen kl. 10 eller kl. 13. Har du önskemål om annan tid, eller har alternativa datum så ange det i fältet ”Övriga önskemål” nedan.
  • Här hittar du våra vanligaste program. För beskrivning och lämpliga åldersgrupper, se respektive skolprogram. För program markerade med * till kommer en kostnad per elev.
  • Om ni har valt "Medeltida verkstäder" finns det olika teman att välja mellan. Ange vilka två verkstäder ni önskar här.
  • Här kan du lämna information om övriga önskemål, eller annat som kan vara viktigt för våra museilärare att känna till om gruppen. T.ex. om eventuella matallergier eller funktionsvariationer.

I samband med att du skickar in din förfrågan samlar vi in och behandlar vissa personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.

Vill du ställa frågor om innehåll och upplägg i våra skolprogram? Skicka e-post till kulturmiljöpedagogen: fredrik.nihlen@raa.se eller ring 0727-02 65 67.