Digitala resurser för skolan

 

Här samlar vi webbresurser för skolor om Glimmingehus. Materialet kan användas som förberedelse eller efterarbete i klassrummet, i samband med ett besök på Glimmingehus. Resurserna kan givetvis också användas för de skolor som inte har möjlighet att göra ett besök på Glimmingehus.

Filmer om Glimmingehus

I samband med att vi nu under våren erbjuder skolorna möjligheten att boka en livesändning, så har vi tagit fram en rad kortare filmer för skolor som berättar om Glimmingehus historia. Filmernas teman har koppling till läroplanen och handlar exempelvis om livsvillkor, religion och historiska källor. Filmerna visar er allt från kök till toaletterna och festvåningen. Vem åt vad, hur straffades man och hur funkade alla fällorna? Vi är mitt uppe i att producera dessa filmer, men redan nu kan du här ta del av en del av dessa och fler är på gång!

Här hittar du länkar till filmerna:

Väsen och folktro

Folktro och berättelser om väsen är en pedagogisk resurs som kan fylla olika funktioner i skolundervisningen. Exempelvis är de ett spännande verktyg att använda sig av för att sätta in eleverna i den lokala ortens landskap, geografi och historia. De kan också fylla viktiga funktioner till skrivande och skapande av olika slag och de är som gjorda för ämnesöverskridande projekt. I samband med en utställning om oknytt och väsen tog vi fram ett så kallat Väsenkort för eget skapande. Skriv gärna ut vårt väsenkort och låt eleverna skapa egna väsen. Lämpar sig bäst i A3-storlek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Besöksmål