Information inför besöket

För att du som lärare ska känna dig förberedd inför ditt besök med din skolklass, följer här lite praktisk information.

Anpassningar på grund av covid-19

Under hösten 2021 kommer vi fortsätta att försiktigt öppna upp igen för skolvisningar på Glimmingehus. Vi kommer då endast att ta emot en klass i taget i borgen och maximalt 35 personer (inklusive vuxna). Om klassen är större än 20 personer kommer eleverna att delas upp i två grupper. Dessa två grupper kommer att guidas samtidigt i borgen. En grupp startar på borggården och den andra på skytteloftet längst upp i borgen. Vi ser till att undvika krockar i dörröppningar och andra trånga passager. Borgen vädras regelbundet och spritning av ledstänger och handtag sker efter varje visning. Vi förbehåller oss att göra förändringar i vårt utbud eller avbokningar på kort varsel, beroende på utvecklingen och smittspridningen kring covid-19. Vi hoppas att du har förståelse för dessa anpassningar!

Parkering

I anslutning till Glimmingehus finns gratis parkering för bil och buss. Handikapparkering finns innanför bommen på väg upp till borgen. Säg till i entréhuset så öppnar vi bommen för er.

Toaletter

Toaletter hittar du vid parkeringen på entréhusets baksida, där det också finns en handikapptoalett.

Mat och fika

Det går utmärkt att äta medhavd fika på borgområdet. Det finns gott om stora härliga gräsytor att sitta på runt vallgraven. Soptunnor hittar du på området. Vi vill uppmana er att stänga era skolväskor och matsäckar ordentligt om ni lämnar dessa obevakade. Fåglarna på Glimmingehus tycker nämligen om att ta sig en munsbit!

Tillgänglighet och säkerhet

Här hittar du allmän information om tillgänglighet och säkerhet på Glimmingehus.

Museibutik

Museibutiken hittar du i entréhuset och där kan man köpa både vykort, souvenirer och glass. Vi ser gärna att eleverna delas in i mindre grupper och att det alltid finns någon vuxen med när de besöker butiken. Under hösten 2021 kommer det att finnas ett maxantal som vi kan emot åt gången i butiken. Följ anslagen information på plats.

Tipsrunda

I parken norr om borgen finns en tipspromenad, som tar sin utgångspunkt i borgens historia och medeltida kulturhistoria. Blanketter och facit till denna kan du hämta ut i butiken i entréhuset.

Utställningen Borgfolk

När du är på Glimmingehus går det utmärkt att besöka museet med utställningen Borgfolk. Följ anslagen information på plats, angående maxantal i utställningen.

Material till utlån

Det finns möjlighet att låna ritbrädor med tillhörande klämma. Pennor, linjaler, radergummi med mera tar ni med själva. Materialet bokas i förväg.