Information inför besöket

För att du som lärare ska känna dig förberedd inför ditt besök med din skolklass, följer här lite praktisk information.

Parkering

I anslutning till Glimmingehus finns gratis parkering för bil och buss. Handikapparkering finns innanför bommen på väg upp till borgen. Säg till i entréhuset så öppnar vi bommen för er.

Toaletter

Toaletter hittar du vid parkeringen på entréhusets baksida. Toaletter finns också uppe på borggården i stekarhuset, den östra längan (som det står HRC LGS på). Vid entréhuset finns handikapptoalett.

Mat och fika

Det går utmärkt att äta medhavd fika på borgområdet. Det finns gott om stora härliga gräsytor att sitta på runt vallgraven. Soptunnor hittar du på området. Tänk på att Café Borggårdens utemöbler är till för deras gäster. Vi vill uppmana er att stänga era skolväskor och matsäckar ordentligt om ni lämnar dessa obevakade. Fåglarna på Glimmingehus tycker nämligen om att ta sig en munsbit! Café Borggården har bland annat specialerbjudanden för skolor.

Tillgänglighet och säkerhet

Här hittar du allmän information om tillgänglighet och säkerhet på Glimmingehus.

Museibutik

Museibutiken hittar du i entréhuset och där kan man köpa både vykort, souvenirer och glass. Vi ser gärna att eleverna delas in i mindre grupper och att det alltid finns någon vuxen med när de besöker butiken.

Tipsrunda

I parken norr om borgen finns en tipspromenad, som tar sin utgångspunkt i borgens historia och medeltida kulturhistoria. Blanketter och facit till denna kan du hämta ut i butiken i entréhuset.

Utställningen Borgfolk

När du är på Glimmingehus går det utmärkt att besöka museet med utställningen Borgfolk.

Material till utlån

Det finns möjlighet att låna en klassuppsättning med ritbrädor med tillhörande klämma. Pennor, linjaler, radergummi med mera tar ni med själva. Materialet bokas i förväg.