Lägerskola: En natt på Glimmingehus

När alla andra har åkt hem, stannar ni kvar och lever lägerliv i våra medeltida tält.

Välj något av våra två teman för klassens övernattning. Vilka datum som är tillgängliga för bokning hittar du under bokningsperiod nedan.

Lägerskola – vardagsliv och gästabud

Detta program omfattar såväl Glimmingehus historia som äldre tiders hushållning och vardagssysslor. Genom hantverk och rollspel förs elever och lärare bakåt i tiden mot det tidiga 1500-talet och det blir era klasser som under ett dygn ger Stora Glimminge nytt liv. Vi avslutar det hela med ett festligt gästabud. Rusta er för lägerliv och låt sedan elevernas egna erfarenheter av att vara hjon, gycklare, mjölkdeja, köpman, salvemakerska, skrivare eller kokerska inspirera till vidare arbete i skolan.

Lägerskola – fältläger

Detta program omfattar såväl Glimmingehus historia, som vardagsliv och vardagsgöromål i ett medeltida fältläger. Genom hantverk och praktiska aktiviteter sätter vi oss in i livet för härlägrets invånare bestående av legoknektar, bondesoldater, fältskär, tjänstefolk, kvinnor, barn med flera. Rusta er för lägerliv och låt sedan aktiviteterna och elevernas upplevelser på plats inspirera till vidare arbete i skolan.

Bokningsperiod för lägerskola

Välj bland följande tider för lägerskola på Glimmingehus. Boka i god tid så att du får den tid som passar er klass bäst! Vi tar emot en klass per tillfälle, max 30 elever.

  • Maj 2019: 13–14 maj, 14–15 maj, 15–16 maj, 16–17 maj
  • Juni 2019: 3–4 juni, 4–5 juni, 10–11 juni

Målgrupp: Passar från årskurs 4 till gymnasiet
Tid: Från klockan 14 dag ett och till klockan 12 dag två
Kostnad: 325 kronor per elev (minst 20 betalande)

Välkommen med din bokningsförfrågan för skolprogrammen för lägerskola här!