Oknytt på Glimmingehus

Den 2 september 2019 öppnar vi fotoutställningen Oknytt på Glimmingehus.  I samband med utställningen erbjuder vi två olika program med utgångspunkt från oknytt och väsen.

Under hösten öppnar vi en spännande fotoutställning på Glimmingehus om oknytt ur den folkliga traditionen. Utställningen innehåller stämningsfulla bilder och texter ur den nordiska folktron kring oknytt och väsen. I samband med utställningen erbjuder vi två olika skolprogram. Utställningen pågår under perioden 1 september till den 6 oktober.

Väsen och oknytt

I detta skolprogram får eleverna ta del av folktro kring väsen och oknytt. Vi gör ett besök i vår utställning Oknytt. Du och dina elever får också följa med på en väsenvandring i borgen. I programmet ingår också verkstäder där eleverna själva får skapa sina egna väsen.

Detta skolprogram är gratis, men måste förbokas. Välkommen med din bokningsförfrågan för skolprogrammen här.

Målgrupp: årskurs 1-6
Tid: 2 timmar
Period: 1 september – 6 oktober

Väsen nära er – skoluppsök

I samband med utställningen finns det också möjlighet att får ett besök från oss. Vi kommer ut till er skola och berättar om den lokala folktron om väsen från ert närområde. Vi diskuterar också hur väsen används ni förtiden och vilka oknytt som ingår i den nutida folktron.

Målgrupp: årskurs 1-6
Tid: cirka 2 timmar
Period: 1 september – 29 november
Kostnad: 400 kr