Elever gör "high five" med sin lärare.
Skolklass på besök i Glimmingehus spännande värld.Foto: (CC BY)

För lärare

På Glimmingehus kan du och dina elever ta del av Skånes historia i en spännande kulturmiljö. Vi riktar oss till alla elever i alla åldrar och syftet är att ge inblickar, upplevelser och kunskaper om Glimmingehus och Skånes historia.

Fria skolbesök

Glimmingehus erbjuder en rad olika skolprogram anpassade för olika årskurser och teman. Alla våra kortare program är gratis för skolklasser och de sträcker sig mellan 50 min och två timmar beroende på program. För de längre skolprogrammen, såsom Tidsresor, Lägerskola med övernattning och Heldag på Glimmingehus tillkommer en kostnad per elev.

Fakta och lärarhandledning

Vår lärarhandledning om Glimmingehus går att beställa på telefon 072-702 59 90 eller via e-post till fredrik.nihlen@raa.se

Utöver vår lärarhandledning kan vi också rekommendera följande böcker om Glimmingehus:

  • Nilsson, Sten Åke, Glimmingehus 500 år, Lund 1999
  • Wallin, Curt, Sägner kring Glimmingehus, Ystad 1952
  • Ödman, Anders, Glimmingehus, Svenska kulturminnen 7, Stockholm 2000

Så bokar du

Här hittar du vår bokningsförfrågan för skolprogrammen.

Material till utlån

Det finns möjlighet att låna en klassuppsättning med ritbrädor med tillhörande klämma. Pennor, linjaler, radergummi med mera tar ni med själva. Materialet bokas i förväg.

Skapande skola-projekt

Vi samarbetar gärna med din skola i ett Skapande skola-projekt. Ta gärna inspiration av våra praktiska verkstadsskolprogram och skapa ett projekt som passar just er. Kontakta oss så sätter vi tillsammans ihop ett projekt som innehåller både upplevelser och skapande.

Uppsökande verksamhet

Har du inte möjlighet att komma med din klass till Glimmingehus? Då besöker vi dig och din klass ute på skolan istället! Vi kommer nämligen gärna ut och berättar, inspirerar och hjälper till att söka kunskaper om er närmiljö och Skånes historia.

Här hittar du mer information om vår uppsökningsverksamhet.

 

Välkommen till Glimmingehus – hos oss eller hos er!