Elever gör "high five" med sin lärare. Foto: ( CC BY)

Skolverksamhet på Glimmingehus

På Glimmingehus kan du och dina elever ta del av Skånes historia i en spännande kulturmiljö. Vi riktar oss till alla elever i alla åldrar och syftet är att ge inblickar, upplevelser och kunskaper om Glimmingehus, medeltiden och Skånes historia.

Fria skolbesök

Du vet väl att vi erbjuder gratis besök för skolklasser? Åtgärden är en satsning från Riksantikvarieämbetet för att fler skolelever ska ges möjlighet att ta del av all den spännande historia som borgen erbjuder. Alla våra skolprogram på Glimmingehus är avgiftsfria för skolklasser. Observera dock att det fortfarande tillkommer en kostnad per besök i samband med vår uppsökande verksamhet.

Glimmingehus från klassrummet

För den som inte har möjlighet  att besöka Glimmingehus, så går det utmärkt att boka en livesändning. Du kan också ta del våra digitala resurser för skolor.

Webbresurser för lärare

Ta gärna del av våra webbresurser för skolor! Här har vi samlat skolfilmer, lärarhandledning, litteraturtips, lättlästa texter, 3D-modell av borgen och förslag på lektionsupplägg. Allt med utgångspunkt från medeltiden och Glimmingehus historia.

Så bokar du

Här hittar du vår bokningsförfrågan för skolprogrammen.

Praktisk information inför besöket hittar du här.

Digitala lärarträffar

Vi håller regelbundet digitala lärarträffar. Under dessa lärarträffar informerar vi om nyheter inom vår skolverksamhet på Glimmingehus. Lärare har också möjlighet att komma med synpunkter och kommentarer. Håll utskick efter nästa lärarträff!

Mer information om innehåll och anmälan hittar du här.

Skapande skola-projekt

Vi samarbetar gärna med din skola i ett Skapande skola-projekt. Ta gärna inspiration av våra praktiska verkstadsskolprogram och skapa ett projekt som passar just er. Kontakta oss så sätter vi tillsammans ihop ett projekt som innehåller både upplevelser och skapande. Observera att det under höstterminen inte går att boka våra medeltida verkstäder. 

Uppsökande verksamhet

Har du inte möjlighet att komma med din klass till Glimmingehus? Då besöker vi dig och din klass ute på skolan istället! Vi kommer nämligen gärna ut och berättar, inspirerar och hjälper till att söka kunskaper om er närmiljö och Skånes historia.

Här hittar du mer information om vår uppsökningsverksamhet.

 

Välkommen till Glimmingehus – hos oss eller hos er!