Elever gör "high five" med sin lärare.
Skolklass på besök i Glimmingehus spännande värld. Foto: ( CC BY)

För lärare

På Glimmingehus kan du och dina elever ta del av Skånes historia i en spännande kulturmiljö. Vi riktar oss till alla elever i alla åldrar och syftet är att ge inblickar, upplevelser och kunskaper om Glimmingehus, medeltiden och Skånes historia.

Fria skolbesök

Glimmingehus erbjuder en rad olika skolprogram anpassade för olika årskurser och teman. Alla våra kortare program är gratis för skolklasser och pågår under 50 minuter eller två timmar beroende på program. För Tidsresor på Glimmingehus och Uppsök i klassrummet tillkommer en kostnad per elev eller per besök.

Under hösten 2021 fortsätter vi att försiktigt upp igen för skolvisningar på Glimmingehus. Borgvisningarna genomförs endast under förutsättning att covid-19-situationen så tillåter. Vi reserverar oss för att vi kan komma att behöva göra förändringar eller avbokningar på grund av smittläget och nya rekommendationer. Under hösten fortsätter vi att erbjuda bokningsbara livesändningar för skolor, med start från augusti. På grund av covid-19 är det under hösten 2021 inte möjligt att boka Medeltida verkstäder.

Webbresurser för lärare

Ta gärna del av våra webbresurser för skolor! Här har vi samlat skolfilmer, lärarhandledning, litteraturtips, lättlästa texter, 3D-modell av borgen och förslag på lektionsupplägg. Allt med utgångspunkt från medeltiden och Glimmingehus historia.

Så bokar du

Här hittar du vår bokningsförfrågan för skolprogrammen.

Praktisk information inför besöket hittar du här.

Digitala lärarträffar

Vi håller regelbundet digitala lärarträffar. Under dessa lärarträffar informerar vi om nyheter inom vår skolverksamhet på Glimmingehus. Lärare har också möjlighet att komma med synpunkter och kommentarer. Håll utskick efter nästa lärarträff!

Mer information om innehåll och anmälan hittar du här.

Skapande skola-projekt

Vi samarbetar gärna med din skola i ett Skapande skola-projekt. Ta gärna inspiration av våra praktiska verkstadsskolprogram och skapa ett projekt som passar just er. Kontakta oss så sätter vi tillsammans ihop ett projekt som innehåller både upplevelser och skapande. Observera att det just nu, på grund av covid-19, inte går att boka våra medeltida verkstäder. 

Uppsökande verksamhet

Har du inte möjlighet att komma med din klass till Glimmingehus? Då besöker vi dig och din klass ute på skolan istället! Vi kommer nämligen gärna ut och berättar, inspirerar och hjälper till att söka kunskaper om er närmiljö och Skånes historia.

Här hittar du mer information om vår uppsökningsverksamhet.

 

Välkommen till Glimmingehus – hos oss eller hos er!