Elever gör "high five" med sin lärare.
Skolklass på besök i Glimmingehus spännande värld. Foto: ( CC BY)

För lärare

På Glimmingehus kan du och dina elever ta del av Skånes historia i en spännande kulturmiljö. Vi riktar oss till alla elever i alla åldrar och syftet är att ge inblickar, upplevelser och kunskaper om Glimmingehus, medeltiden och Skånes historia.

Fria skolbesök

Glimmingehus erbjuder en rad olika skolprogram anpassade för olika årskurser och teman. Alla våra kortare program är gratis för skolklasser och pågår under 50 minuter eller två timmar beroende på program. För Tidsresor på Glimmingehus och Uppsök i klassrummet tillkommer en kostnad per elev eller per besök.

Från och med den 3 maj 2021 öppnar vi försiktigt upp igen för skolvisningar på Glimmingehus. Borgvisningarna genomförs endast under förutsättning att covid-19-situationen så tillåter. Vi reserverar oss för att vi kan komma att behöva göra förändringar eller avbokningar på grund av smittläget och nya rekommendationer. Under vårterminen fortsätter vi att erbjuda bokningsbara livesändningar för skolor, med start från januari. På grund av covid-19 är det under våren inte möjligt att boka Medeltida verkstäder och Medeltida idrotter och lekar.  

Webbresurser för lärare

Ta gärna del av våra webbresurser för skolor! Här har vi samlat skolfilmer, lärarhandledning, litteraturtips, lättlästa texter, 3D-modell av borgen och förslag på lektionsupplägg. Allt med utgångspunkt från medeltiden och Glimmingehus historia.

Så bokar du

Här hittar du vår bokningsförfrågan för skolprogrammen.

Praktisk information inför besöket hittar du här.

Digitala lärarträffar

Den 25 januari 2021, klockan 15.00, bjuder vi in till en digital lärarträff. Träffen handlar bland annat om våra webbresurser och livesändningar för skolor. Mer information om innehåll och anmälan hittar du här.

Skapande skola-projekt

Vi samarbetar gärna med din skola i ett Skapande skola-projekt. Ta gärna inspiration av våra praktiska verkstadsskolprogram och skapa ett projekt som passar just er. Kontakta oss så sätter vi tillsammans ihop ett projekt som innehåller både upplevelser och skapande. Observera att det just nu, på grund av covid-19, inte går att boka våra medeltida verkstäder. 

Uppsökande verksamhet

Har du inte möjlighet att komma med din klass till Glimmingehus? Då besöker vi dig och din klass ute på skolan istället! Vi kommer nämligen gärna ut och berättar, inspirerar och hjälper till att söka kunskaper om er närmiljö och Skånes historia. På grund av covid-19 kan vi tyvärr inte besöka några skolor under vårterminen 2021.

Här hittar du mer information om vår uppsökningsverksamhet.

 

Välkommen till Glimmingehus – hos oss eller hos er!