Elever gör "high five" med sin lärare.
Skolklass på besök i Glimmingehus spännande värld. Foto: ( CC BY)

För lärare

På Glimmingehus kan du och dina elever ta del av Skånes historia i en spännande kulturmiljö. Vi riktar oss till alla elever i alla åldrar och syftet är att ge inblickar, upplevelser och kunskaper om Glimmingehus och Skånes historia.

Fria skolbesök

Glimmingehus erbjuder en rad olika skolprogram anpassade för olika årskurser och teman. Alla våra kortare program är gratis för skolklasser och de sträcker sig mellan 50 min och två timmar beroende på program. För Tidsresor på Glimmingehus och Uppsök i klassrummet tillkommer en kostnad per elev eller per besök.

Under hösten 2020 erbjuder vi först och främst borgvisningar och livesändningar för skolor. Det är för tillfället inte möjligt att boka Medeltida verkstäder, Medeltida idrotter och lekar och Tidsresan. Vi återkommer senare med information om Jul på Glimmingehus.  

Webbresurser för lärare

Lärarhandledning och andra webbresurser för skolor och lärare hittar du här. Använd gärna också våra filmer, som du hittar under våra  webbresurser för skolor.

Så bokar du

Här hittar du vår bokningsförfrågan för skolprogrammen.

Praktisk information inför besöket hittar du här.

Skapande skola-projekt

Vi samarbetar gärna med din skola i ett Skapande skola-projekt. Ta gärna inspiration av våra praktiska verkstadsskolprogram och skapa ett projekt som passar just er. Kontakta oss så sätter vi tillsammans ihop ett projekt som innehåller både upplevelser och skapande. Observera att det just nu inte går att boka våra medeltida verkstäder. 

Uppsökande verksamhet

Har du inte möjlighet att komma med din klass till Glimmingehus? Då besöker vi dig och din klass ute på skolan istället! Vi kommer nämligen gärna ut och berättar, inspirerar och hjälper till att söka kunskaper om er närmiljö och Skånes historia.

Här hittar du mer information om vår uppsökningsverksamhet.

 

Välkommen till Glimmingehus – hos oss eller hos er!