Uppsökande

Glimmingehus kommer på besök!

På Glimmingehus är vi intresserade av hela Skånes historia, inte bara vår borg. Därför kommer vi gärna ut på skolorna och berättar om Skånes historia och då gärna med betoning på historiska händelser och platser som finns i skolornas närmaste omgivningar. Vi ser hemorten och närområdet som självklara pedagogiska resurser i undervisningen.

Uppsökstema

Vi lyfter bland annat fram spännande arkeologiska fynd, medeltidskyrkornas fina målningar, mystiska sägner och intressanta ortnamn. Vi har också upplägg som handlar om vardagslivet i Skåne på 1600-talet och äldre tiders resursutnyttjande. Dessutom har vi ett program där vi undersöker hur det var att leva i Skåne på vikingatiden eller medeltiden och jämför hur det var att leva under samma perioder i andra delar av världen.

Ladda ner skolprogram för uppsök som pdf

Utflykter i skolans närhet

Vi kombinerar gärna besöket med en utflykt till en spännande plats i skolans närhet. Genom åren har vi tagit med eleverna och besökt gamla slagfält, tittat på runstenar, gjort studiebesök på arkeologiska utgrävningar, besökt borgruiner, gjort utflykter till järnåldersgravfält, gått på byavandringar och genomfört expeditioner i gamla slottskällare.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: