Arrangera Kulturarvsdagen

Varje år andra helgen i september arrangeras evenemanget Kulturarvsdagen. Då äger hundratals aktiviteter rum över hela Sverige där kulturarv och kulturmiljöer står i fokus. I år fyller Kulturarvsdagen i Sverige 30 år och är även en del av Europaåret för kulturarv!

Anmäl ditt arrangemang

Kulturarvsdagen 2018 äger rum mellan den 7 och 9 september. Alla som vill är välkomna att arrangera aktiviteter kring kulturarv och kulturmiljöer, såväl företag, organisationer, museer, föreningar, universitet, bibliotek som privatpersoner. Delta en eller flera dagar, det väljer ni själva. Det kostar inget att vara med som arrangör. Vi uppmuntrar speciellt att arrangera aktiviteter som riktar sig till barn. Riksantikvarieämbetet är huvudarrangör och samordnare för Kulturarvsdagen i Sverige i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

Här berättar Fröjel hembygdsförening om varför och hur de deltar i Kulturarvsdagen 2018:

 

Exempel på andra aktiviteter

Kulturarvsdagen 2018: ”Dela kulturarvet”

Årets tema är ”Dela kulturarvet”: visa upp miljöer, byggnader och omgivningar och låt besökarna ta del av historien genom dina berättelser. Visa hur det lokala kulturarvet formats genom årens lopp av influenser från andra länder. Låt traditioner, språk och mat synliggöra såväl likheter som skillnader. Dela med dig av det du brinner för, delta i Kulturarvsdagen!

En del av Europaåret för kulturarv

I år står kulturarvet i fokus i hela Europa. Under vinjetten ”Europaåret för kulturarv 2018” kommer många initiativ och evenemang att genomföras runt om i Europa och så även i Sverige. Syftet är att människor ska komma närmare sitt kulturarv och bli mer engagerade i det, men också för att främja utbyte och uppskattning av Europas rika kulturarv. Riksantikvarieämbetet är samordnare i Sverige och Kulturarvsdagen är en del av programmet för Europaåret för kulturarv 2018. Anmäler du ett arrangemang till Kulturarvsdagen får du använda logotypen för Europaåret för kulturarv i din marknadsföring!
Läs mer på vår webbplats för Europaåret 

Logotyp för Europaåret för kulturarv 2018.

Logotyp för Europaåret för kulturarv 2018(CC BY)
Relaterad information

 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Kulturarvsdagen