Dela med dig av ”din kulturarvsdag”

För att fler ska kunna ta del av evenemanget Kulturarvsdagen får du gärna dela med dig av ditt besök, så kan andra följa vad som händer på din ort. Här får du tips på hur du gör.

Evenemanget Kulturarvsdagen är en del av de europeiska kulturarvsdagarna, European Heritage Days, som arrangeras runt om i Europa under september månad. I Sverige äger Kulturarvsdagen alltid rum i anslutning till andra helgen i september.

Så går det till

Att använda sociala medier för att sprida bilderna är ett bra sätt att visa upp kulturarvet och göra det tillgängligt för de som inte kan vara på plats. För att fler ska kunna ta del av kulturarvet ser vi gärna att du delar med dig av din kulturarvsdag.

Om du tar bilder och filmer under Kulturarvsdagen, sprid dem i dina sociala medier genom att använda hashtaggen  #kulturarvsdagen.  

Riksantikvarieämbetet kommer även att visa ett urval av bilderna från Instagram i ett flöde längst ned på denna sida.

Vilka platser besöker du?

På Riksantikvarieämbetets berättarsajt Platser kan du skapa platser med berättelser, dina egna och andras minnen för de platser du besöker under dina kulturarvsdagar. På Platser kan man lägga till berättelser och bilder, länka in videoklipp och ljud, kommentera och diskutera med andra medlemmar. Bli medlem, det är enkelt och gratis! Lägg din bit till det stora pusslet. Din berättelse, vår historia!

Flöde #kulturarvsdagen

Här kan du följa Instagram- och Twitter-flöden som taggats med #kulturarvsdagen:

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: