Illustrerad evenemangsbild för 2019 års hack.Foto: (CC BY)

Program och anmälan till Hack for Heritage 2019

Hack for Heritage är ett tillfälle för dig som vill utforska nya användningar för det digitala kulturarvet. Hur kan berättelser och spår från vår gemensamma historia omformas till något spännande, smart eller viktigt för oss idag? Den 4–6 oktober möts vi i Visby och tar reda på det!

Vad händer när människor från vitt skilda kompetensområden möts och skapar fritt utifrån kulturarvsdata? Hack for Heritage är ett tillfälle för dig som vill utforska nya användningar för det digitala kulturarvet. Hur kan berättelser och spår från vår gemensamma historia omformas till något spännande, smart eller viktigt för oss idag och i framtiden? Det vill vi ta reda på tillsammans med dig!

Välkommen till Hack for Heritage 2019 i Visby, där vår utställningsverkstad väntar full av verktyg för analogt och digitalt skapande.

Program

Årets Hack for Heritage startar klockan 17 fredagen den 4 oktober och pågår fram till klockan 14 på söndagen den 6 oktober. Evenemangets tider är anpassade till färjans ankomst- och avresetider, för dig som reser med flyg finns ett flertal avgångar som passar evenemangets tider. Se fliken Resa och boende.

Läs mer om programmet här

 

Så anmäler du dig

Nu är anmälan till Hack for Heritage stängd. Sista dagen var den 1 september. Hacket är fullbokat, men om du vill kan du ställa dig på reservlista. Då hör vi av oss till dig om det skulle uppstå en lucka. Skicka ett mail till hackforheritage@raa.se

Evenemanget är kostnadsfritt och vi bjuder på fika, lunch och middag under evenemangets dagar samt det material som används i samband med prototypbyggande i vår verkstad.

Arbeta i team och välj ett tema

Du som fått plats som deltagare på Hack for Heritage 2019 kommer att få jobba i ett team med andra som är intresserade av samma ämne som du själv. Du kan välja vilket tema du vill arbeta med på den Slack-kanal som har skapats för hacket. Du som är anmäld och har fått plats på hacket ska ha fått information om hur du hittar Slack-kanalen, och mycket annat, per mail. 

Välj vilket tema du vill arbeta med senast den 20 september. På så sätt kan vi redan nu börja formera teamen för helgens hackande. Mer tid att komma på briljanta idéer, mindre tid till gruppindelning!

Om du inte är säker på ditt val av tema i slack-kanalen, så kan du byta tema på plats, om du skulle vilja det.

Årets hack utgår från tre teman: 1. Skola, lärande och pedagogik, 2. Besöksmål, turism och upplevelser, 3. Hälsa, välbefinnande och kulturarv. Mer information om teman och tillhörande utmaningar finns här.

Vill du arbeta i samma team som någon särskild? Maila oss så ordnar vi det. hackforheritage@raa.se

Begränsat antal platser

Självklart hoppas vi att alla som vill vara med också får plats på Hack for Heritage. Vi har dock ett begränsat antal platser på Hack for Heritage. Anmälan innebär alltså inte per automatik en plats på Hack for Heritage. Inom två veckor återkommer vi med besked om du har fått en plats som deltagare. Vi förbehåller oss därför rätten att göra ett urval om det blir fler anmälda än det finns plats för eller flera anmälda från samma organisation. Detta för att få en så bra bredd och balans mellan deltagarna som möjligt. Ju fler olika kompetenser och erfarenheter av digitala lösningar och kulturarv desto bättre tror vi.

I samband med att du anmäler dig till Hack for Heritage samlar Riksantikvarieämbetet in och behandlar personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.

För dig som är student eller nyföretagare

För dig som är student eller precis har startat företag (och inte bor på Gotland) finns det möjlighet att få båtresa (Nynäshamn/Oskarshamn-Visby tur och retur) och boende i Visby bekostat av Hack for Heritage. Om du är i behov av det, ange det i anmälningsformuläret.

Uppdatering – Nu är antalet resor och hotellnätter som vi bekostar slut. Du som själv har möjlighet att bekosta resa och boende kan fortfarande anmäla dig till Hack for Heritage 2019 precis som tidigare. Om du vill kan du i anmälan ange att du vill stå på reservlista för bekostad båtresa och boende, i fall det skulle uppstå en lucka.

 

Om Hack for Heritage

Evenemanget arrangeras av Riksantikvarieämbetets Kulturarvsinkubator tillsammans med representanter från olika kulturarvsinstitutioner. Läs mer om vilka som medverkar under Om Hack for Heritage.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Evenemang