Visby, kyrktrappan från Klinten
Visby, kyrktrappan från Klinten med Johan Målares hus. Foto: (CC BY)

Resa och boende

Visby ligger som du vet på den vackra ön Gotland, så du kan behöva boka din resa i god tid. Här hittar du några alternativa resvägar och tips på var du kan boka boende när du deltar i Hack for Heritage.

Med båt

Det går färjor från Nynäshamn och Oskarshamn som tar dig till Visby på cirka tre timmar.

www.destinationgotland.se

Med flyg

Du kan flyga direkt till Visby från Stockholm (Arlanda samt Bromma), Göteborg och Malmö. För mer information se respektive flygbolags webbplats.

www.flygbra.se
www.sas.se

Boende

Det finns över 1 000 hotellrum i Visby, de allra flesta med gångavstånd till Riksantikvarieämbetets lokaler på Artillerigatan 33A. Här kan du söka fram den boendeform som passar dig.

gotland.com
gotland.net

För dig som är student eller nyföretagare

För dig som är student eller precis har startat företag (och inte bor på Gotland) finns det möjlighet att få båtresa (Nynäshamn/Oskarshamn-Visby tur och retur) och boende i Visby bekostat av Hack for Heritage. Om du är i behov av det, ange det i anmälningsformuläret.

Uppdatering – Nu är antalet resor och hotellnätter som vi bekostar slut. Du som själv har möjlighet att bekosta resa och boende kan fortfarande anmäla dig till Hack for Heritage 2019 precis som tidigare. Om du vill kan du i anmälan ange att du vill stå på reservlista för bekostad båtresa och boende, i fall det skulle uppstå en lucka.

I samband med att du anmäler dig till Hack for Heritage samlar Riksantikvarieämbetet in och behandlar personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr

Om du har frågor

Har du övriga frågor om resor och boende i samband med Hack for Heritage 2019? Se kontakt på sidan.