En medeltida nunna från Solberga kloster projicerad i trappan i Helge Ands ruin. Foto: (CC BY)

Tvärmedialt och kreativt berättande

Under våren genomför Riksantikvarieämbetet en serie med webbinarier och en digital workshop, för alla som arbetar med att berätta och förmedla kulturarv. Bli inspirerad, lär dig mer, och ta del av praktiska exempel på digitala verktyg och metoder som fördjupar och gör berättelsen mera tillgänglig.

Tvärmedialt och kreativt berättande är en serie om totalt sex webbinarier och en webbaserad workshop, där svenska och internationella föredragshållare ger exempel på kreativt berättande genom digitala och immersiva medier. Hela vägen från småländska sägner till arkeologi i Minecraft.

När: Fredagar 09:00-10:15, med start 12 februari.
Hur: Digitalt via Zoom

Sex webbinarier och en workshop

Vi vänder oss till dig som arbetar med att berätta och förmedla kulturarv. I första hand guider, pedagoger och andra berättare som arbetar direkt med besökare.

Webbinarierna är helt fristående med olika teman och föredragshållare. Du kan välja att anmäla dig till enstaka eller alla tillfällen, se datum och tema nedan. Dessutom ingår en digital berättarworkshop med Sagobygden den 5 mars. Antalet platser till workshopen är begränsade – först till kvarn gäller.

Datum och teman

Här hittar du alla tillfällen. Klicka på länkarna för mer information om respektive tillfälle.

Februari

Mars

Och om intresse finns, kommer vi även längre fram i vår att erbjuda ett tillfälle för en workshop kring berättande genom Minecraft som hålls av Alex Harvey, samt en workshop kring Transmedia Storytelling in Museums av Soraia Ferreira. Bägge dessa workshops ges på engelska. Vi tar in intresseanmälningar till dem i samband med respektive webbinarium.

Anmäl dig här

Varmt välkommen med din anmälan! Fyll i dina uppgifter så skickar vi länk och instruktioner för att delta.

  • Du kan välja att anmäla dig till enstaka eller alla tillfällen. Vill du delta i workshoppen med Sagobygden väljer du ett alternativ i nästa fält.
  • Båda passen är nu tyvärr FULLBOKADE!
  • Klicka i här om du är intresserad av att delta även i den fördjupade workshopen med Soraia Ferreira (Transmedia Storytelling in Museums) och Alex Harvey (Minecraft). Workshoppen hålls på engelska. Då får du ett mejl när det blir dags, om tillräckligt många är intresserade.

Personuppgifter (GDPR) I samband med att du anmäler dig samlar Riksantikvarieämbetet in och behandlar personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.