Aktuellt

Här hittar du nyheter, planerade avbrott och andra störningar för våra söktjänster Bebyggelseregistret, Fornsök och Fornreg.

Är du intresserad av vilket antal fornlämningar som fanns registrerade i respektive län vid årsskiftet hittar du även sådan statistik längst ned på sidan.

Bebyggelseregistret är stängt för registrering på grund av tekniska problem, 8 mars 2024

2024-03-08: Tekniska begräsningar i Bebyggelseregistret får till följd att det inte går att registrera i systemet. Som vanligt går det fortfarande att söka och läsa information i registret.

Vid frågor kontakta supporten via mejladressen bebyggelseregistret@raa.se. Vi återkommer med information löpande.

Planerat tekniskt underhåll 17-18 februari 2024

Helgen 17-18 februari genomför Lantmäteriet och Metria tekniskt underhåll av sina tjänster. Det kan innebära längre svarstider och eventuellt störningar i form av kortare avbrott i visningen av bakgrundskartor i Fornreg, Fornsök och Fältreg.

Problemet med behörigheter i Fornreg är löst

2024-01-08: Problemet med behörigheter i Fornreg är löst sedan 2 januari. Skulle du fortfarande ha problem så kontakta oss på fornsok@raa.se.

 

Statistik till länsstyrelsernas årsredovisning – antalet fornlämningar Visa eller stäng

I dokumenten länkade nedan redovisas antal fornlämningar som fanns registrerade i respektive län den 14 december 2022 samt antalet fornlämningar som nyregistrerats under året. Vi har räknat varje huvudobjekt, d.v.s. ett (1) gravfält räknas som en (1) lämning.

Vi rekommenderar att man redovisar statistiken enligt vår beräkning. Den blir då jämförbar från år till år. Om antalet registrerade fornlämningar har minskat i något län sedan föregående år kan det bero på att lämningar undersökts och därmed förlorar sin status som fornlämning.